Biden, Afganistan'dan 11 Eylül'e Kadar Tamamen Çekilme Planlarinda Bir Degisiklik Olmadigini Açikladi

ABD Baskani Joe Biden, Afganistan'dan 11 Eylül'e kadar tamamen çekilme planlarinda bir degisiklik olmadigini ancak bir miktar askeri sahada birakacaklarini açikladi.

Biden, Beyaz Saray'da düzenledigi basin toplantisinda, haziran istihdam oranlarini degerlendirerek oranlarda ciddi artis oldugunu kaydetti.

Salondaki bir gazetecinin "Afganistan'dan çekilmenin birkaç gün içinde tamamlanacagi söyleniyor, bu dogru mu?" diye sormasi üzerine Biden, "Daha önce açikladigimiz 11 Eylül tarihine bagliligimiz sürüyor. Çekilme için kendimize rahat bir alan yaratmaya çalisiyoruz ve tamamlanmasi eylülü bulacak. Ancak bazi askerlerimiz güvenlik için sahada kalacak. Burada olaganüstü bir durum yok." dedi.

Biden, Afganistanli yetkililer ile geçen hafta Oval Ofis'te bir araya geldigine isaret ederek, "Yaklasik 20 yildir bu savasin içindeyiz. Afgan hükümetinin sürdürülebilecegine inaniyorum. Ancak tabii ki iç meselelerin müzakerelerinde sorunlar yasayabilirler. Biz de onlara destek verecegiz." diye konustu.

Gazetecilerin Afganistan konusundaki sorularini sürdürmesi üzerine tepki gösteren Biden, "Artik Afganistan ile ilgili sorulari yanitlamayacagim. Gelecek hafta bagimsizlik günümüz. 40 yildir en hizli istihdam oranina sahibiz, Kovid-19'a karsi zafer kazaniyoruz, askerlerimizi evine getiriyoruz ancak siz hala olumsuz sorular soruyorsunuz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA