Bagcilar'da Bulusan Ögrenciler, Akran Zorbaligina Karsi Arkadas Sevgisini Resmetti

"Siddet Yok Masal Var" Projesi kapsaminda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Irade Meydani'nda bir araya gelen ögrenciler, okullardaki akran zorbaligina karsi arkadas sevgisini anlatan resimler çizdi.

Bagcilar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü, Türkiye Ulusal Ajansi, AB Erasmus+ is birligiyle okullardaki akran zorbaligina dikkati çekmek ve bunu en aza indirmek amaciyla etkinlik düzenlendi.

"Siddet yok masal var" projesi çerçevesinde yapilan etkinlige Bagcilar Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü de destek verdi.

Bu kapsamda Bagcilar Atatürk Ilkokulu'nun ev sahipliginde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Irade Meydani'nda Istanbul'un farkli okullarindan 30 ögrenci bir araya geldi. Ellerine firça ve kalemlerini alan ögrenciler, okullardaki akran zorbaligina karsi arkadas sevgisini anlatan resimler çizdi. Kimi sevgisini bir gökkusagiyla kimi de dogadaki çiçek ve bitkilerle anlatti.

Programin konuklarindan Bagcilar Kaymakami Mustafa Eldivan ile AK Parti Ilçe Baskani Rüstem Tüysüz, ögrencilerle yakindan ilgilendi.

Çocuklari tebrik eden Eldivan, bu tür sosyal etkinliklerin çok önemli oldugunu belirterek, "Bu Erasmus projeleri ve okullarimizin yaptigi projeler çocuklarimizi cesaretlendirecek ve sanatsal alanlarda da tesvik edecek bir boslugu doldurdu. Ögrencilerimize basarilar diliyorum." ifadelerini kullandi.

Yaklasik 12 ay sürecek proje kapsaminda, diger ilçelerde de farkli etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: AA