ABD'den Gönderilen 2,5 Milyon Doz Kovid-19 Asisi Kolombiya'ya Ulasti

ABD'den Kolombiya'ya yollanan Johnson & Johnson'un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi gelistirdigi asidan 2,5 milyon doz, baskent Bogota'daki El Dorado Uluslararasi Havalimani'na ulasti.

Asilarin teslim törenine katilan Devlet Baskani Ivan Duque, burada yaptigi konusmada, ABD Baskani Joe Biden'in destegine minnettar olduklarini belirterek, "Bu asilar, 2,5 milyon Kolombiyaliya hizmet edecek, bu 2,5 milyon doz asi hayat kurtaracak, ülkemiz için umut ve fayda üretecek. Bu, bölgeye simdiye kadar gönderilen en büyük asi bagisidir." ifadesini kullandi.

Saglik Bakani Fernando Ruiz de gelen asilarin tek doz halinde 50 yas üstündeki vatandaslara uygulanacagini kaydederek, dagitim noktalarini belirlediklerini söyledi.

ABD'nin Bogota Büyükelçiliginden, asi bagisina iliskin yapilan açiklamada ise iki ülke arasindaki güçlü ittifakin önemine deginilerek, Kovid-19'a karsi birliktelik mesaji verildi.

Devlet Baskani Duque, 28 Haziran'da ABD Baskani Biden ile yaptigi telefon görüsmesinin ardindan, ABD'nin, Kolombiyalilar için Johnson & Johnson asisindan 2,5 milyon doz hibe edecegini bildirmisti.

Nüfusu 50 milyona yaklasan Kolombiya'da bugüne kadar 4 milyon 269 bin 297 kiside görülen Kovid-19 nedeniyle 107 bin 137 kisi hayatini kaybetti.

Kaynak: AA