Tarim Ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, AK Parti Izmir Teskilati Ile Çevrim Içi Bayramlasti Açiklamasi

'Bu yil kurbanlik vasfini tasiyan hayvan sayisinda geçen yila oranla yüzde 33 artis saglanarak, küçükbasta 3,7 milyon, büyükbasta 1,3 milyona ulasildi' 'Su anda dünyada yangina en hizli müdahale rekoru 12 dakika ile Türkiye'ye ait'.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, bu yil kurbanlik vasfini tasiyan hayvan sayisinda geçen yila oranla yüzde 33 artis saglandigini belirterek, küçükbasta 3,7 milyona, büyükbasta 1,3 milyona ulasildigini kaydetti.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamaya göre, Pakdemirli çevrim içi bayramlasma programinda, AK Parti Izmir Il teskilati ile bayramlasti.

Türkiye'nin dogal afetlere müdahale hizinda önemli bir asama kaydettigini dile getiren Pakdemirli, "Deprem oluyor, yaralari hizla sarabiliyoruz. Afet oluyor, hemen vatandaslarimizin imdadina yetisebiliyoruz. Salgin oluyor, bütün kabine, ivedilikle organize olabiliyoruz. Bunlarin tamami AK Parti hükümetlerinin 20 yillik çalismalarinin mahsulüdür." ifadesini kullandi.

Pakdemirli son olarak Rize'de yasanan sel ve heyelana deginerek, "Tarim arazilerinde, çay bahçelerinde de zararin oldugunu biliyorum. Bölgedeki hasar tespit çalismalarimiz devam ediyor. Devlet olarak, Bakanlik olarak vatandasimizi magdur etmeyecegiz, üzerimize düseni fazlasiyla yerine getirecegiz." açiklamasinda bulundu.

- Son bir haftada 181 yangina müdahale

Orman yanginlarina dikkati çeken Pakdemirli, son bir haftada 30 ilde, 76'si orman yangini olmak üzere toplam 181 yangina müdahale edildigini bildirdi.

Pakdemirli, orman yanginlarinin söndürülmesi için devletin hiçbir masraftan kaçinmayarak geregini yaptigini belirterek, tek bir agaca dahi paha biçilemeyecek sekilde çalismalari sürdürdüklerini vurguladi.

Yanan alanlarda farkli bir tasarruf yapilmasinin söz konusu olamayacagini, buralarin imara açilmayacagini ve ilk müsait zamanda tekrar agaçlandirmak için çalismalara baslanacagini aktaran Pakdemirli, "Yanginlar konusunda güçlü orman teskilatimizla, kahramanlarimizla, ekipmanimizla, IHA'larimizla, hakikaten, büyük bir mücadele veriyoruz. Su anda dünyada yangina en hizli müdahale rekoru 12 dakika ile Türkiye'ye ait. Ülkemizde bu 12 dakikalik süreyi daha da asagiya çekmeye çalisiyoruz." görüsünü paylasti.

Bakan Pakdemirli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin olumsuz etkilerine ragmen, kurbanlik konusunda bir eksikliklerinin olmadigini kaydederek, açiklamasini söyle sürdürdü:

"Bu yil mevcutta kurbanlik vasfini tasiyan hayvan sayisinda, geçen yila oranla yüzde 33 oraninda artis saglanarak, küçükbasta 3,7 milyon, büyükbasta 1,3 milyona ulasildi. Vatandaslarimizin sorunsuz bir bayram geçirmesi ve Müslümanliga yakisir bir biçimde kurban vazifesinin yerine getirilmesi için Bakanlik olarak il ve ilçe müdürlüklerimizle birlikte aktif bir biçimde sahada olmaya devam edecegiz."

Kurban Bayrami sürecine iliskin uyarilarda da bulunan Pakdemirli, salgina karsi maske, mesafe ve hijyen kosullarina uyulmasini, kurbanliklarin Islami ve insani usullere özen gösterilerek kesilmesini, sicak çarpmalari ve orman yanginlarina karsi tedbirli olunmasini istedi.
Kaynak: AA