Pakistan, Mescid-I Aksa'daki Saldirilar Sebebiyle Israil'i Kinadi

Pakistan, "Israil isgal güçlerinin, isgal altindaki bölgelerde ibadet edenlere ve Mescid-i Aksa'nin kutsalligina yönelik siddetli saldirilarini" kinadi.

Pakistan Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, uluslararasi topluma Filistinlileri korumak için derhal adim atmasi çagrisinda bulunulurken, Israil'in bu saldirilarinin, tüm insani normlara ve insan haklari hukukuna karsi oldugu vurgulandi.

Açiklamada, "Israil isgal güçlerinin", isgal altindaki bölgelerde ibadet edenlere ve Mescid-i Aksa'nin kutsalligina yönelik siddetli saldirilari kinanirken, Pakistan hükümetinin, Filistin halki ve hükümetiyle, adil temel hak ve esitlik taleplerinde dayanisma içerisinde oldugu kaydedildi.

- Mescid-i Aksa'da yasananlar

Sabah saatlerinden itibaren 1210 fanatik Yahudi, Israil polisinin korumasinda, sözde Süleyman Mabedi'nin yikilisinin yil dönümü olarak kabul ettikleri ve "Tisa BeAv" adini verdikleri matem günü dolayisiyla Mescid-i Aksa'ya baskin düzenledi.

Fanatik Yahudilerin baskinlarina tepki gösteren Filistinliler ile Israil polisi arasinda Harem-i Serif'te olaylar yasandi. Plastik mermi ve göz yasartici gaz kullanan Israil polisi, çok sayida Filistinliyi gözaltina aldi.

Mescid-i Aksa'nin içinde bulundugu Eski Sehir bölgesinin tüm kapilarina bariyerler kuran Israil polisi, ayrica Harem-i Serif'e 40 yas alti Filistinlilerin girisine de izin vermiyor.

Mescid-i Aksa ve çevresinde gerginlik devam ediyor.

Kaynak: AA