Fanatik Yahudilerin Mescid-I Aksa Baskini Istanbul'da Protesto Edildi

Israil Baskonsoloslugu önünde toplanan çesitli sivil toplum kurulusu üyeleri, Mescidi Aksa'da yasanan ihlalleri kinadi.

Israil polisi korumasindaki fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskin düzenlemesi ve yasanan ihlaller, Istanbul'da protesto edildi.

Israil Baskonsoloslugu önünde toplanan, Anadolu Gençlik Dernegi (AGD), Memur-Sen, Genç IHH ve Türkiye Gençlik Vakfi'nin (TÜGVA) da arasinda oldugu çesitli sivil toplum kurulusu üyeleri, sloganlar atarak, Mescid-i Aksa'da yasanan ihlalleri kinadi.

Kur'an-i Kerim tilaveti ile baslanan etkinlikte, ellerinde Türk ve Filistin bayragi tasiyan gruptakiler, ortak basin açiklamasi yapti.

Grup adina açiklama yapan AGD Istanbul Sube Baskani Yunus Genç, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün akibetinin yalnizca Filistinlilerin omuzlarina yüklenmemesi gerektigini söyledi.

Her bir Müslümanin, zamanin ve sartlarin ruhuna uygun Kudüs ruhunu ortaya koymasi gerektigini dile getiren Genç, "Tüm Müslüman alemini, fitratini yitirmemis tüm insanligi Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e, Filistin’e yani insanligin kalbine sahip çikmaya çagiriyoruz" dedi.

Genç, Kudüs’ü bekleyen tehlikenin insanligi bekleyen tehlike oldugunu da belirterek, "Bütün dünyayi, bütün Islam dünyasini bu tehlikeli gidisata karsi dur demeye çagiriyoruz. Bizler Mescid-i Aksa, Kudüs, Gazze, Filistin için bedeller ödedik. Mavi Marmara’da sehitler verdik. Kudüs’ün akibeti bizim hayat mücadelemizin tam merkezindedir. Ve bizler yeniden bedel ödemeye haziriz ve hep hazir olmaya devam edecegiz. Aksa’yi özgürlügüne kavusturacagiz." diye konustu.

Program, Islam alemi ve Filistin için yapilan dua ile son buldu.

- Mescid-i Aksa'da yasananlar

Sabah saatlerinden itibaren 1210 fanatik Yahudi, Israil polisi korumasinda, sözde Süleyman Mabedi'nin yikilisinin yil dönümü olarak kabul ettikleri ve "Tisa BeAv" adini verdikleri matem günü dolayisiyla Mescid-i Aksa'ya baskin düzenledi.

Fanatik Yahudilerin baskinlarina karsi tepki gösteren Filistinliler ile Israil polisi arasinda Harem-i Serif'te olaylar yasandi. Plastik mermi ile göz yasartici gaz kullanan Israil polisi, çok sayida Filistinliyi gözaltina aldi.

Mescid-i Aksa'nin içinde bulundugu Eski Sehir bölgesinin tüm kapilarina bariyerler kuran Israil polisi, ayrica Harem-i Serif'e 40 yas alti Filistinlilerin girisine de izin vermiyor.

Kaynak: AA