Edremit'te Polis Bayram Öncesi Denetimlerini Siklastirdi

Balikesir’in Edremit ilçesinde polis bayram öncesi sahil bölgelerinde denetimlerini arttirdi.

Edremit'te Polis Bayram Öncesi Denetimlerini Siklastirdi
Edemit polisi 36 personel ile kafe-barlarda pandemi kurallarina uyulup uyulmadigini kontrol ederken, denetimlerde herhangi bir olumsuzluga rastlandi. Is yeri çalisanlari ve isletme sahiplerine Covid-19 tedbirleri hakkinda gerekli uyari ve ikazlar yapildi.

Öte yandan ekipler, Edremit merkez ve Akçay Mahallesi’nde gece boyunca farkli noktalarda ve saatlerde ekiplerin birlikte yaptigi asayis ve trafik uygulamalarinda ise 126 kisinin GBT kontrollerini yapti. Kontrollerde 3 aranan kisi, 1 yoklama kaçagi ele geçirildi. Trafik güvenligini tehlikeye sokmaktan Y.D. isimli kisi, hirsizliktan aranan A.Ç. ve nitelikli dolandiriciliktan aranan S.S. isimli kisiyi de yakaladi.

Bu arada Edremit merkez Yilmaz Akpinar Bulvari üzerinde süphe üzerine durdurulan bir araçtan silah ve uyusturucu madde çikti. Araçta süpheli görülen 3 kisinin yapilan üst aramalarinda araç sürücüsü olan M.D. isimli sahistan 1 adet Zorakim 906 marka 7,65 mm çapinda ruhsatsiz tabanca, bu tabancaya ait 1 adet sarjör, 7,65 mm çapinda 6 adet fisek; kisinin ayrica yapilan üst aramasinda cebinden çikan sakiz kutusunda metamfetamin maddesi oldugu degerlendirilen 4-5 gr uyusturucu madde ve sürücü kapi cebinde görülen seffaf poset incelendiginde içerisinde yaklasik 30 gr bonzai oldugu degerlendirilen uyusturucu madde ele geçirildi. Ayrica ayni araç içerisinde 1 adet siyah namlu kahverengi kabzeli Magnum Stoeger 18-3054 ibareli ruhsatsiz tüfek ve atisa hazir 6 adet kartus, araçta bulunan N.A. ve S.G. isimli diger sahislarin ortasinda 1 adet siyah kabza siyah namlu Magnum Federal otomatik ruhsatsiz otomatik tüfek ve atim yataginda 5 adet kartus ele geçirildi.

Trafik yönünden yapilan uygulamalarda ise ilçe de 299 araç ve araç sürücüsü denetlenirken 118 sürücü-plakaya toplamda 64 bin 773 lira cezai islem uygulandi, 5 araç trafikten men edildi, 10 araç sürüsüne alkolden islem yapildi. Polisin bayramda halkin huzur ve güvenligi için her zaman oldugu gibi 24 saat görevinin basinda oldugu ve denetimlerinin ise araliksiz sürecegi açiklandi.
Kaynak: İHA