Bakan Adil Karaismailoglu, Rize'deki Sel Ve Heyelan Sonrasinda Yapilan Çalismalari Degerlendirdi Açiklamasi

'Acil olarak eksikleri giderdik. Ulasim, haberlesme ve diger bakanliklar uhdesinde bütün hasarlari giderdik. Bundan sonra bir taraftan hasar tespitlerini yapiyoruz, bir taraftan kalici projelerimizi hazirlayip kalici uygulamalarimizi yapmaya çalisiyoruz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Rize'de yasanan sel ve heyelanlara iliskin, "Acil olarak eksikleri giderdik. Ulasim, haberlesme ve diger bakanliklar uhdesinde bütün hasarlari giderdik. Bundan sonra bir taraftan hasar tespitlerini yapiyoruz, bir taraftan kalici projelerimizi hazirlayip kalici uygulamalarimizi yapmaya çalisiyoruz." dedi.

Bakan Karaismailoglu, Rize'nin Güneysu ilçesinde selden hasar gören bölgedeki incelemelerinin ardindan gazetecilere, olayin ilk saatlerinden itibaren bölgede olduklarini ve olaylari takip ederek müdahale ettiklerini söyledi.

Sel ve heyelanlarda 6 kisinin hayatini kaybetmesinin üzüntüsünü yasadiklarini belirten Karaismailoglu, 2 kayip kisiyi bulabilmek için yüzlerce personelin çalistigina isaret etti.

Karaismailoglu, ilk günlerde ulasim ve haberlesme açisindan bazi sikintilarin yasandigini dile getirerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Hizli müdahalemiz ile birlikte hem ulasim hem haberlesme açisindan diger ihtiyaçlar konusunda önemli gelismeler kaydettik. Artik ortaligi toparlamaya basladik. Bugün itibariyla herhangi bir ulasim, haberlesme sorunumuz, herhangi bir eksigimiz yok bölge açisindan. Artik bundan sonra böyle afet durumlarinda bu etkilerin yasanmamasi için kalici projeler yapmak için bütün arkadaslarimiz ile birlikte çalismalarimiza hiz verdik. Bundan sonra heyelan veya baska nedenlerle yasanmis olan sikintilarin bir daha yasanmamasi için artik kalici projeler yapip projeler dahilinde uygulamalarimizi yapacagiz."

- "Tüm bakanliklar ve kurumlarimiz ile seferberlik halinde olaganüstü çalisma var"

Çalismalarin büyük oranda tamamlandigina dikkati çeken Karaismailoglu, "Ortaligi büyük oranda toparladik. Insallah bundan sonra afet öncesi duruma dönmek için yogun bir çalisma var. Tüm bakanliklar ve kurumlarimiz ile seferberlik halinde olaganüstü çalisma var. Bundan sonra kalici projeler ile bölgeye hizmet etmeye devam edecegiz. Elimiz kolumuz, gözümüz kulagimiz sürekli burada olacak. Bölge insanimiz, kurumlarimiz ile birlikte devletimiz bu tür afetlerin üstesinden her zaman geldigimiz gibi burada da çok kisa sürede gelecegiz." diye konustu.

Bakan Karaismailoglu, afet sonrasi müdahalenin çok hizli yapildiginin altini çizerek, "Acil olarak eksikleri giderdik. Ulasim, haberlesme ve diger bakanliklar uhdesinde bütün hasarlari giderdik. Bundan sonra bir taraftan hasar tespitlerini yapiyoruz, bir taraftan kalici projelerimizi hazirlayip kalici uygulamalarimizi yapmaya çalisiyoruz. Olaganüstü bir çalisma var. Bütün komsu iller ekipman araç gereçleri ile bölgedeyiz. Nokta nokta arkadaslarimiz çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

Afet nedeniyle zarar görmüs bütün vatandaslarin eksikleri ve zararlarinin giderilecegini vurgulayan Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Sayin Cumhurbaskanimizin da gözü kulagi burada. Sürekli istisare halindeyiz. Vatandasimizin afet nedeniyle zarar gördügü bütün eksikleri giderilecektir. Nakdi yardimlar da ikinci günü yapildi herkese. Bundan sonra yine devam edecek. Hasar tespiti ile birlikte bütün vatandaslarimiz ile iletisim halindeyiz. Vatandaslarimiz müsterih olsun. En kisa sürede afet öncesi duruma dönecegiz ve kalici projelerimizi de bir an önce bitirecegiz."

Kaynak: AA