Afganistan, 'Güvenlik Tehditleri' Nedeni Ile Pakistan Büyükelçisini Geri Çagirdi

Afganistan Disisleri Bakanligi, Pakistan Büyükelçisi Najibullah Alikhel’in “güvenlik tehditleri” nedeni ile geri çagirildigini bildirdi.

Afganistan, 'Güvenlik Tehditleri' Nedeni Ile Pakistan Büyükelçisini Geri Çagirdi
Afganistan ile Pakistan arasindaki iliskiler kötülesmeye devam ediyor. Afganistan Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Pakistan Büyükelçisi Najibullah Alikhel’in kizi Silsila Alikhel’in kaçirilmasi ve ardindan serbest birakilmasi sonrasi “güvenlik tehditleri” nedeni ile geri çagirildigi bildirdi. Açiklamada, "Afgan Büyükelçisinin kizinin Pakistan’da kaçirilmasinin ardindan, Afganistan Islam Cumhuriyeti yönetimi Afgan elçisini ve diger üst düzey diplomatlari tüm güvenlik tehditleri ortadan kaldirilincaya kadar Islamabad’dan Kabil’e geri çagirdi" denildi.

Alikhel’in kizi geçtigimiz cuma günü Pakistan’in baskenti Islamabad’da kimligi belirsiz kisilerce kaçirilmis ve saatlerce alikonularak iskence edilmisti. Daha sonra serbest birakilan kiz, tibbi gözetim altina alinmisti. Afganistan ise, Pakistan’dan olayin faillerini yakalamasini ve yargilamasini talep etmisti.

Bu haftanin baslarinda ise, Afganistan güvenlik güçlerinin sinir bölgeleri üzerindeki kontrolü yeniden saglamak için düzenledigi saldirilar sirasinda binlerce Taliban üyesinin Pakistan’a kaçtigi ve yarali Taliban üyelerinin Pakistan’daki hastanelerde tedavi gördügü iddia edilmisti.
Kaynak: İHA