Mersin'deki Orman Yanginina 3. Gününde Havadan Ve Karadan Müdahale Sürüyor

Söndürme helikopterleri sabahin ilk isiklariyla müdahaleye yeniden basladi.

İçel'in Aydincik ilçesinde iki gün önce çikan orman yangini, havadan ve karadan yapilan müdahalelerle kontrol altina alinmaya çalisiliyor.

Pembecik Mahallesi'ndeki kizilçam ormaninda iki gün önce çikan yangini söndürmek için bölgeye gönderilen ekipler, sabah saatlerine kadar alevlere karadan müdahale etti.

Siddetli rüzgar nedeniyle yangina müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi.

Havanin kararmasinin ardindan dün çalismalara ara veren söndürme helikopterleri, sabahin ilk isiklariyla müdahaleye yeniden basladi.

Kizilçam ormanindaki yangina havadan ve karadan müdahale sürüyor.

- Yanginda ilk gün

Pembecik Mahallesi'ndeki kizilçam ormaninda iki gün önce henüz belirlenemeyen nedenle yangin çikmis, ihbar üzerine bölgeye çok sayida ekip yönlendirilmis, yangina havadan ve karadan müdahale edilmeye baslanmisti. Yanginin etrafini sardigi bazi evler, ekiplerce tedbiren bosaltilmis, alevler siddetli rüzgar nedeniyle farkli noktalara siçramisti.

Bölgeye gelen Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Duruhan Mahallesi Sirsir mevkisindeki yangin ilk müdahale ekip merkezindeki tepeden helikoptere binip havadan inceleme yapmis, çalismalar hakkinda Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den bilgi almisti.

- Yanginda ikinci gün

Yanginin ikinci gününde de ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürmüs, bölgeye farkli illerden gönderilmeye devam eden takviye ekipler, bosaltilan evlerin çevresinde önlem almisti. Farkli mevkilere siçrayan alevler nedeniyle bazi vatandaslarin da evlerini tedbiren bosalttigi ögrenilmisti.

Geceyi, Duruhan Mahallesi Sirsir mevkisindeki yangin ilk müdahale ekip merkezinde geçiren Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, helikopterle bölgede incelemede bulunmus, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den bilgi almisti.

Kaynak: AA