Kurban Bayrami Tatilinde Sehirler Arasi Otobüsleri 'Gizli Müsteri' Denetleyecek

Çorum Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürü Bünyamin Demir, Kurban Bayrami tatili süresince Çorum'dan hareket eden otobüslerin sürücülerinin, "gizli müsteri" olarak görev yapacak sivil trafik polislerince denetlenecegini söyledi.

Demir, Kurban Bayrami tatilinin baslamasi dolayisiyla Çorum Sehirlerarasi Otobüs Terminali'nde denetim yapti.

Otobüsteki yolcularin Hayat Eve Sigar (HES) kodunu sorgulayan Demir, yolculari seyahat boyunca emniyet kemerini çikarmamalari konusunda uyardi.

Yolcularin can güvenligini saglamak amaciyla sürekli denetimler yapildigini belirten Demir, "Denetimlerde yolcularin maskelerini ve emniyet kemerlerini takmalarini istiyoruz. Kurallara uydugunuz için tesekkür ederim. Nasil ki salginla mücadelede maske olmazsa olmazimizsa trafik güvenligi için de emniyet kemeri olmazsa olmazdir." dedi.

Demir, otobüs sürücülerinin de denetlendigine isaret ederek, "Bayram tatili süresince Çorum-Ankara, Çorum-Samsun, Çorum-Kayseri gibi güzergahlarda sivil polisler görevlendirdik. GIzli müsteri olarak otobüse binip sürücünün olasi kural ihlallerini tespit edecekler. Kurallara uymayan sürücülere resmi ekiplerimiz tarafindan ceza uygulanacak." diye konustu.

Demir, yolcularin da sürücülerin kural ihlalini tespit etmeleri durumunda ihbar numaralari araciligiyla sikayette bulunabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA