IOC Baskani Bach'tan Hirosima'da 'Olimpiyatlar Barisçil Bir Gelecek Için Umut Isigi' Vurgusu

Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) Baskani Thomas Bach, Tokyo Olimpiyatlari öncesi ugradigi Hirosima kentinde, turnuvanin "barisçil bir gelecek için umut isigi" oldugunu söyledi.

Resmi temaslar kapsaminda Japonya'da bulunan IOC Baskani Bach, Tokyo Olimpiyatlari'nin baslamasina bir haftadan az süre kala ugradigi Hirosima'da "küresel dayanisma" mesaji verdi.

Kentteki Baris Anit Parki'nda konusan Bach, "Bir baris sehri olarak Hirosima'ya ve Hirosima halkina saygimi göstermek için buradayim." dedi.

Ziyaretinin "Olimpiyat hareketindeki baris misyonu" anlami tasidigini vurgulayan ve "Dayanisma olmazsa baris olmaz" diyen Bach, Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nin "daha iyi ve daha barisçil bir gelecek için umut isigi" oldugunu belirtti.

IOC Baskan Yardimcisi John Coates da 1945 yilinda atom bombalarinin atildigi diger Japon kenti Nagazaki'ye ziyarette bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle 2021 yazina ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari, 23 Temmuz'da baskent Tokyo'daki Ulusal Stadyum'da baslayacak.

Kaynak: AA