Baraj Sulari Çekildi, Cami Ve Okul Ortaya Çikti

Kars’ta baraj kapaklarinin kapatilmasiyla birlikte sular altinda kalan köy camisi, köy okulu ve evlerin kalintilari Kars Baraj Gölü’nün sularinin çekilmesiyle yeniden ortaya çikti.

Baraj Sulari Çekildi, Cami Ve Okul Ortaya Çikti
Sulari çekilince ortaya çikan Bogazköy Camisi, köy okulu ve yasadiklari eski evlerinin kalintilarini görmek için vatandaslar bölge akin ederken, ortaya çikan cami ve okul havadan görüntülendi.

Yapimi 2018 yilinda tamamlanan ve su tutmaya baslayan Kars Baraji Gölü’nün sulari altinda kalan eski Bogazköy, baraj kapaklarinin açilmasiyla birlikte çekilen sularla beraber yeniden ortaya çikarken, çocukluklarinin geçtigi köyü görmek için vatandaslar da Bogazköy’e geliyor.

“Burada dogdum burada büyüdüm”

Bogazköy’de dogup büyüdügünü ifade eden Yasar Omak, “Bu köyde dogdum, bu köyde büyüdüm. Bu camide namaz kildim. Bu okulda okudum. Köyümüz bu sekilde sular altinda kaldi. Bir ay öncesine kadar minarenin yarisina kadar sular altindaydi. Sulamak için baraji açmislar. Bizde buralari görmek için geldik. Üzülüyorum çocuklugumun geçtigi, büyüklerimiz mezarlari burada, akrabalarimiz var, arkadaslarimiz var bu sekilde görünce üzülüyoruz” dedi.

“Bir öncesine kadar sular altindaydi”

Bir ay öncesine kadar caminin sular atinda oldugunu belirten vatandaslar, “Yaklasik bir ay öncesine kadar cami minaresinin yarisina kadar ve arkamda gördügünüz okul tamamen sular altindaydi. Suan sular çekilmis baraj kapaklarinin açilmasiyla birlikte cami ve okul, hatta eski Kars-Göle-Ardahan yolu da ortaya çikti. Güzel bir duygu, geldik baktik gördük.

Kars’ta kapaklari kapatilarak su tutmaya baslayan Kars Baraji, sularin yükselmesiyle birlikte baraj gölünde kalan köy evleri, köy camisi ve okul, baraj kapaklarinin açilmasiyla yeniden gün yüzüne çikti. Yasadiklari eski köyü görmek için vatandaslar Bogazköy’e geliyor. Yaklasik 500 kisinin yasadigi eski köyden geriye cami, okul ve evlerin kalintilari kaldi.
Kaynak: İHA