Bakan Soylu Açiklamasi 'Terör Örgütünü Boguyoruz, Bitiriyoruz, Tüketiyoruz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ’inlerine girecegiz’ dedigi günden bugüne 10 bin barinak ve siginagin imha edildigini belirterek, "Terör örgütünü boguyoruz, bitiriyoruz, tüketiyoruz ve ülkelimizin üzerinde ki musallat olmaktan defediyoruz. Türkiye 15 Temmuz’dan sonra farkli bir yol aldi" dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Terör Örgütünü Boguyoruz, Bitiriyoruz, Tüketiyoruz'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Rize Valiligi tarafindan 15 Temmuz Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen anma programina katildi.

Programa Bakan Soylu’nun yani sira Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekilleri ve çok sayida vatandas katilirken, vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilanan Bakan Soylu, burada yaptigi konusmada, Türkiye’nin hain planlar beslemeye, gerçeklestirmeye çalisanlara firsat vermedigini belirterek, "Cumhurbaskanimiz inlerine girecegiz dedigi günden bugüne, 10 bin barinak ve siginak kahramanlarimiz tarafindan imha edildi. Buradan size söylüyorum terör örgütünü boguyoruz, bitiriyoruz, tüketiyoruz ve ülkemizin üzerinde ki musallat olmaktan def ediyoruz. Türkiye 15 Temmuz’dan sonra farkli bir yol aldi. Türkiye hain planlar beslemeye, gerçeklestirmeye çalisanlara firsat vermedi. 21. asrin basinda basladigimiz bu yolculuk sadece bizim yolculugumu degil, etrafimizda ki cografyanin yolculugudur. Kendi kavgasini Müslüman ülkelere yikmaya çalisanlara karsi hep birlikte güçlü olmaliyiz" seklinde konustu.



"Gelecegin Türkiye’si parlaktir"

"Biz simdi bir tek sey istiyoruz, evlatlarimiz, gelecek nesillerimiz bizim gördüklerimizi görmesinler" diyen Bakan Soylu, "Bati ’size mühimmat vermeyecegiz’ dedi, ne yapacagiz diye ha bire endise içerisinde olduk. Öyle güçlü evlatlar yetistirdiniz ki onlar vermediler ama 1 hafta içerisinde kendi mühimmatlarimizi kendimiz yaptik ve nihayetinde Afrin’i de zulümden kurtardik. Bu nesil darbeler gördüler, Basbakan idamlari gördüler, Ezan-i Muhammedi’nin yasaklanmasini gördüler, gecelik faizler gördüler, ekonomik saldirilar gördüler, emeklilerimizin sabaha kadar kisin kar altinda emekli maasi alayim diye beklediklerini gördüler, hastane kapilarinda esaretler gördüler. Amerika’dan, Avrupa’dan parmak sallayip haddinizi, hukukunuzu bilin deyip bizi küçük gören o batinin davranislarini gördüler. Biz simdi bir tek sey istiyoruz, evlatlarimiz, gelecek nesillerimiz bizim gördüklerimizi görmesinler. Darbeler görmesinler, ekonomik saldirilar görmesinler. Türkiye’ye karsi kafa tutmaya kimsenin gücü yetmesin, cesareti yetmesin. Bu millet çok sey gördü. Degerlerinin, inançlarinin, medeniyet degerlerinin asagilandigini, ötekilestirildigini gördü. Bizden sonraki nesil bir daha böyle bir sey yasamasin diye bizim üzerimize çok büyük görev düsüyor. Çok çalismak, uyanik olmak, gayretli olmak ve Türkiye’nin üzerine oynanan oyunlardan birlik içerisinde onlara karsi durmak. Bir daha evlatlarimiz görmesin diye sizlerin yüzüne söylemek istiyorum; gelecegin Türkiye’si parlaktir, gelecegin Türkiye’si zengindir, gelecegin Türkiye’si güçlüdür, gelecegin Türkiye’si bütün dünyaya medeniyetimizi, inancimizi ve imanimizi anlatmaya cesaretli olacak bir Türkiye’dir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA