Türkiye'nin Yemen Büyükelçisi Pulat'tan 15 Temmuz Mesaji Açiklamasi

'(FETÖ elebasi Fetullah) Gülen yapilanmalarina ve okullarina ev sahipligi yapmaya devam eden ülkeler, bu örgütün ülkelerinin gelecegine yönelik tehdit ve tehlikelerini anladikça bu mücadele daha etkili bir sekilde devam edecektir'.

Türkiye'nin Yemen Büyükelçisi Mustafa Pulat, 15 Temmuz darbe girisiminin yil dönümünde Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin daha etkili bir sekilde devam edecegini belirtti.

Büyükelçi Pulat, Yemen'den yayin yapan internet sitelerinde Arapça yayinlanan makalesinde, 15 Temmuz darbe girisimi ve FETÖ ile mücadeleye iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Yazisinda, "Hain darbe girisimi sirasinda dost ve kardes ülkelerden aldigimiz destegi unutmadan, sehitlerimizi aniyor ve demokrasi zaferimizi kutluyoruz." ifadelerine yer veren Pulat, FETÖ'nün Yemen'deki okullarinin hala faaliyette olduguna dikkati çekti.

Pulat, FETÖ'nün "yeni üyeler kazanmak ve onlari kendi istekleri dogrultusunda yönlendirmek maksadiyla kendilerini masum bir egitim kurumu olarak gösterdigi" uyarisinda bulundu.

Türkiye'nin yereldeki hükümetlerle is birligi içinde dünyanin birçok ülkesinde FETÖ yapilanmalarina karsi basarili bir mücadele yürüttügünü hatirlatan Pulat, yazisinda su ifadelere yer verdi:

"(FETÖ elebasi Fetullah) Gülen yapilanmalarina ve okullarina ev sahipligi yapmaya devam eden ülkeler, bu örgütün ülkelerinin gelecegine yönelik tehdit ve tehlikelerini anladikça bu mücadele daha etkili bir sekilde devam edecektir."
Kaynak: AA