Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Göksu'dan '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Mesaji Açiklamasi

'Basarisiz darbe girisiminin besinci yilinda, kalkinma ve istikrar yolundaki tüm engelleme girisimlerine ragmen, Türkiye geçmiste oldugundan daha güçlü'.

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, 15 Temmuz darbe girisiminin besinci yilinda Türkiye'nin geçmiste oldugundan daha güçlü oldugunu belirtti.

Büyükelçi Göksu, Katar'in baskenti Doha'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle AA tarafindan düzenlenen fotograf sergisinin ardindan gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Göksu, "Basarisiz darbe girisiminin besinci yilinda, kalkinma ve istikrar yolundaki tüm engelleme girisimlerine ragmen, Türkiye geçmiste oldugundan daha güçlü." dedi.

Türkiye'nin savunma sanayii alaninda önemli adimlar attigini belirten Göksu, insansiz hava araçlari, tanklar, füzeler, askeri gemiler gibi birçok büyük askeri projeye imza atildigini hatirlatti.

Göksu, Türkiye'nin 15 Temmuz'da FETÖ tehdidinin farkina vardiginin altini çizerek, "Bu tehlikenin bertaraf edilmesinde en büyük pay, iradesi üzerinde herhangi bir tahakküm tanimayan, devletini ve demokratik kazanimlarini korumak için canini feda etmeye hazir oldugunu gösteren Türk halkina aittir.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA