Rize'nin Çayeli Ilçesinde Selin Biraktigi Tahribat Gün Agarinca Ortaya Çikti

Rize’de dün etkili olan siddetli yagis sonrasi meydana gelen selin tahribati gün agarinca ortaya çikti.

Rize'nin Çayeli Ilçesinde Selin Biraktigi Tahribat Gün Agarinca Ortaya Çikti
Rize’de dün ögle saatlerinden itibaren etkisini gösteren siddetli yagis hayati olumsuz etkiledi. Siddetli yagislar nedeniyle birçok köy ve ilçede heyelanlar meydana gelirken, köy ve grup yollari ulasima kapandi. Bazi evleri ve isyerlerini ise su basti. Bazi araçlarin ise çamura gömülerek mahsur kaldigi görüldü.

Rize’de sel afetinden en çok etkilenen yerlerden birisi olan Çayeli ilçesinin Büyükköy Köyü’nde de hasarin boyutlari gün agarinca ortaya çikti. Köyde grup yolunun birçok bölgesi heyelanlar nedeniyle kapanirken, bazi evlerin birinci katlarinin molozla doldu. Bazi evler ise dün geceden itibaren bosaltilirken, sakinlerinin komsularinda kaldigi belirtildi.

Dün gece hayat kurtardiklarini anlatan köy sakinlerinden Aydin Morgül, “Uzun bir gece geçirdik. Köyümüzde bazi komsularimiz evlerini bosaltarak misafir edildiler. Korkumuzdan gece boyu uyuyamadik. Heyelan altinda kalmaktan 4 kisiyi kurtardik. Bir baktik ki heyelan geliyor hemen heyelanin gelecegi yerdeki üç, dört kisiyi çekip kurtardik" ifadelerini kullandi.

Giresun’dan Rize’ye çay toplamaya gelen isçilerde yasadiklari magduriyeti anlatan Abdullah Kuru ise "Isçi olarak geldigimiz Çayeli’nde dün gece yasanan afette biz de magdur olduk. Evde kalamadik baska yerlerde kaldik. Sabaha kadar korku dolu anlar yasadik. Suanda arabamiz mahsur kaldi ve kaldigimiz eve de gidemiyoruz" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA