Filistinli Hristiyan Din Adamindan Cumhurbaskani Erdogan'a 'Suriye' Çagrisi

Filistinli Hristiyan din adami Manuel Musallam, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a Suriye sorununun barisçil yollarla çözülmesi ve Türkiye'nin baris mesajini tasiyan taraf olmasi çagrisinda bulundu.

Kudüs'te Adalet ve Baris için Dünya Halk Meclisi Baskani Peder Musallam (80), Ramallah'in kuzeyindeki Birzeit beldesinde düzenlenen programda yazdigi iki kitabini imzaladi.

Müslüman ve Hristiyan isimler ile Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Baskonsolosu Büyükelçi Ahmet Riza Demirer'in de katildigi programda konusma yapan Musallam, Türkiye'nin Filistin ve Arap ülkelerindeki çabalarindan övgüyle söz etti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan "Suriye sorununun barisçil yollarla çözülmesi için çaba sarf etmesini ve Türkiye'nin baris mesajini tasiyan taraf olmasini" isteyen Musallam, "Filistin'deki Hristiyan ve Müslümanlar adina Tük halki ve cumhurbaskanina selam gönderiyorum." dedi.

Musallam, Kudüs'ü savunma konusunda oynadigi rol nedeniyle kendisine plaket veren Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne de tesekkür etti.

Üniversitenin Islam ve Küresel Iliskiler Merkezi Müdürü Sami Al-Aryan da görüntülü aramayla katildigi programda, Kudüs'ü ve kutsallari koruma konusundaki çabalari nedeniyle Musallam'a tesekkürlerini iletti.

Mescid-i Aksa'nin Imam Hatibi Seyh Ikrime Sabri de Kudüs için sarf ettigi çabalar dolayisiyla Musallam'in tavrini övdü.

Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Baskonsolosu Büyükelçi Demirer, ülkesinin Filistin davasini destekledigini belirterek, Filistin halkinin da zorluklar karsisinda Türkiye'ye verdigi destekten övgüyle bahsetti.

Kaynak: AA