Arjantin'de Küba'daki Protestolar Yanlisi Ve Karsiti Gösteriler Düzenlendi

Arjantin'de, Küba'da 11 Temmuz'da baslayan yönetim karsiti protestolara ve Küba hükümetine destek protestolari yapildi.

Arjantin'in baskenti Buenos Aires'te bulunan Küba Büyükelçiligi önünde sol görüslü gruplarin çagrisiyla ögleden sonra yüzlerce kisi "Küba yalniz degildir" basligi altinda toplandi.

Göstericiler, Küba'da 60 yillik tarihinde ilk kez büyük çapli sokak gösterileriyle karsi karsiya kalan Küba Komünist Partisi (PCC) hükümetine destek verdi ve ABD'nin Küba'ya uyguladigi yaptirimlarin kaldirilmasini talep etti.

Büyükelçiligin bulundugu sokakta aksam saatlerinde Küba'daki protestolari destelemek amaciyla PCC karsitlari da toplandi.

Iki grup arasinda arbede çikmamasi için polis karsit görüslü gruplarin bir araya gelmesini engelledi.

PCC karsitlari arasinda bulunan Kübalilar, kendi ülkelerinin büyükelçiligi önünde gösteri düzenleyemedigi için rahatsizligini dile getirdi.

Komünizm ve sosyalizm karsiti sloganlar atan grup, Küba Devlet Baskani Diaz-Canel'i sert bir dille elestirdi.

Gösterilerin geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

- Küba'daki protestolar

Nüfusu 11 milyonu asan Orta Amerika'da bir ada ülkesi olan Küba'da 11 Temmuz'da baskent Havana'ya yaklasik 30 kilometre uzakliktaki San Antonio de los Banos bölgesinde baslayan gösteriler ülke geneline yayilmisti.

Küba'da sol devrimin yapilmasindan bu yana 60 yildir ilk kez binlerce kisinin katildigi gösterilere sahne olan ülkede protestocular, "Diktatörlük yikilsin, Özgürlük, Korkmuyoruz" gibi sloganlar atmis ve yer yer yagma ve siddet olaylari yasanmisti.

Gösterilerin ülkeyi etkisi altina almasinin ardindan Diaz-Canel, PCC yanlilarini, devrimi muhafaza etmek için sokaklara davet etmis ve hükümet yanlisi gösteriler de düzenlenmisti.

Resmi kaynaklar ülkede 1 göstericinin hayatini kaybettigini ve onlarcasinin da gözaltina alindigini açiklamisti.

Hükümet karsitlari ise Diaz-Canel yönetiminin göstericilere sert müdahale ettigini savunarak 200'den fazla kisinin gözaltina alindigini veya ortadan kayboldugunu ileri sürüyor.

Kaynak: AA