AFAD'dan Rize'deki Sel Ve Heyelanlara Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Muradiye Beldesi; Orta, Karayemis ve Tepebasi köylerinde bazi binalarda çökmelerin meydana geldigi, 1 vatandasimizin cansiz bedenine ulasildigi, 2 vatandasimizin arama çalismalarinin devam ettigi bilgisi alinmistir. Güneysu ilçesinde 1 vatandasimizin kayip oldugu bilgisi alinmis olup arama çalismalari devam etmektedir'

Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Rize'deki sel ve heyelanlarin ardindan yürütülen çalismalarda bir kisinin cansiz bedenine ulasildigini, 3 kisiyi arama çalismalarinin sürdügünü bildirdi.

AFAD'dan yapilan açiklamada, Rize'de, 13.07.2021 tarihinde baslayip 14.07.2021 Çarsamba günü aksam saatlerinde siddetini arttiran yagislar neticesinde Güneysu ve Çayeli ilçeleri basta olmak üzere il genelinde sel ve su baskinlari meydana geldigi hatirlatildi.

Açiklamada, su bilgiler verildi:

"Muradiye Beldesi; Orta, Karayemis ve Tepebasi köylerinde bazi binalarda çökmelerin meydana geldigi, 1 vatandasimizin cansiz bedenine ulasildigi, 2 vatandasimizin arama çalismalarinin devam ettigi bilgisi alinmistir. AFAD, JAK, Itfaiye, Saglik ekipleri bölgede çalismalara devam etmektedir. Güneysu ilçesinde 1 vatandasimizin kayip oldugu bilgisi alinmis olup arama çalismalari devam etmektedir."

Erzurum, Samsun, Ordu, Amasya, Erzincan, Sivas ve Tunceli AFAD ekiplerinin Rize'ye, ayrica Tokat AFAD’dan da bir ekibin de tedbir amaciyla Trabzon'a sevk edildigi aktarildi.

Çayeli Büyükköy mevkiinde asiri yagislar sonrasi heyelan meydana geldigi ve etkilenen vatandaslarin oldugu bilgisinin alindigi, bölgede çalismalarin devam ettigi belirtildi.

Çayeli Madenli belde merkezi ile civar köylerde birçok noktada heyelan ve taskinlardan dolayi ulasimda aksamalarin oldugu kaydedildi.

Güneysu ilçe merkezine yakin noktada ana yol üzerinde heyelan ve taskin olaylarinin meydana geldigi, ayrica Kibledagi Çamlica Köyleri grup yolu ile Dumankaya, Yesilköy ve Tepebasi Köyleri grup yollarinin kapali oldugu bildirildi.

Rize ili sinirlari içinde yagislarin aralikli olarak sürdügü, TAMP kapsaminda bütün çalisma gruplarinin 7/24 esasina göre çalismalara devam ettigi belirtildi.

Kaynak: AA