Gümüshane'de Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi

Gümüshane Valiligi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle sehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programi düzenledi.

Gümüshane'de Sehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi
Sema Dogan Yasam Alaninda düzenlenen programa esi Sibel Tasbilek’le katilan Vali Kamuran Tasbilek, Belediye Baskani Ercan Çimen ve esi Gülsen Çimen programa katilan sehit ailesi, gazi ve gazi yakinlarini tek tek ziyaret ederek bir süre onlarla sohbet etti.

Programda katilimcilara hitaben bir konusma gerçeklestiren Vali Kamuran Tasbilek, sehitlerin ve gazilerin bu milletin emaneti, kiymetlisi oldugunu, onlarin ailelerinin de bu milletin bas taci oldugunu ve kiyamete kadar bunun böyle devam edecegini söyledi.



Sehitlik ve gazilik makaminin Türk milleti için çok mukaddes oldugunu, bugün buralarda olmayi onlarin kanlarina borçlu olduklarini dile getiren Vali Tasbilek, “5 yil önce yasadigimiz 15 Temmuz süreci bize millet olarak çok sey ögretti. Bazen birbirimizi kiriyoruz, incitiyoruz, üzülüyoruz ama bizim birbirimize ne kadar ihtiyacimizin oldugunu, birbirimizin elinden ne kadar tutmamiz gerektigini, el ele verdigimizde topyekün bir elle bir tanki durdurabilecek kadar güçlü olan, yigit bir milletiz. Allah birligimizi, beraberligimizi daim etsin” dedi.

Alani dolduran vatandaslara “Lütfen birligimizi, beraberligimizi her daim muhafaza edelim” çagrisinda bulunan Vali Tasbilek, “Çünkü milletimiz birlik beraberlik oldugu zaman önünde duramayacagi, yikamayacagi hiçbir engel, hiçbir bent yok. Biz birligimizi korursak, milletimizin her bir ferdi birbirinden süphe etmeksizin el ele verirse, biz biriz, beraberiz, kardesiz, bu millet devletinin sahibidir dedigi müddetçe Allah’in izniyle ister içeriden olsun düsman ister disaridan olsun hiç kimse bizimle bas edemeyecektir. Bu kahraman millet devletini ilelebet, kiyamete kadar payidar kilacaktir” diye konustu.

Belediye Baskani Ercan Çimen ise sehit yakinlari, gaziler ve gazi yakinlarina tesekkür ederek, “Sizler iyi ki varsiniz. Caniniz pahasina o kursunlara gögüs gerdiniz, o tanklara sizler dur dediniz. Rabbim insallah o günleri bir daha göstermez. Yüce rabbim bize de nasip etseydi o gün o toplara, mermiye karsi, tanklara karsi bizde mücadele etseydik. Bizde kendi ilimizde mücadelemizi verdik” seklinde konustu.

15 Temmuz gecesi Gümüshane’de neler yasandigini anlatan Baskan Çimen, “27 gün sabaha kadar nöbet tuttuk Atatürk caddesinde sizinle. Yüce Rabbim o günleri bir aha Türk milletine ve bizlere göstermesin. Bizim için 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü. Insallah onu hep beraber bundan sonra kutlayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA