AK Parti Bitlis Milletvekili Tasar'dan '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Mesaji

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Tasar, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayisiyla mesaj yayimladi.

Tasar, mesajinda, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçeklesen darbe girisiminin tarihin gördügü en büyük ihanetlerden biri oldugunu kaydetti.

Yillarca insanlarin çesitli degerlerini istismar ederek, devletin çesitli organlarina yuvalanan hain terör örgütü üyelerinin bir gece, milletin ve devletin birlik ve bütünlügü için kendisine emanet edilen tanki, topu, tüfegi, uçagi bizatihi milletin kendisine çevirerek büyük bir hainlik içerisine giristigini belirten Tasar, sunlari ifade etti:

"Sükürler olsun ki bu ihanet girisimi, basariya kavusmamistir ve netice itibariyla Türkiye, çok büyük bir karanlik gelecekten kurtarilmistir. 15 Temmuz zaferimiz büyük bir fedakarligin eseridir. Hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu ayni anda yüregimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandasimizi bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar tekrar yasarken diger yandan dünyada az bulunur bir direnise imza atmanin gururunu yasiyoruz. Süphesiz hiçbir zafer altin tepside sunulmaz, tarihimiz boyunca kazandigimiz her zaferin gerisinde fedakarlik, azim ve cesaret vardir."

Hain darbecilerin ayni gece Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve ailesini hedef alan bir suikast girisiminde bulunulduklarini aktaran Tasar, mesajinda sunlari kaydetti:

"15 Temmuz gecesi milletin meclisini yikmaya, gençlerimizi ve gelecegimizi esarete sürüklemeye çalisanlar, bunu din kisvesine bürünerek yapmaya çalistilar. Suret-i Hak'tan görünerek yillarca insanimizin imkan ve degerlerini istismar eden FETÖ, en sonunda vatanimiza, istiklal ve istikbalimize kastetti. Tarih boyunca nice ihaneti feraset, cesaret ve fedakarligi ile asan milletimiz, Allah’in yardimiyla bu isgal girisimine de geçit vermedi. Özellikle 15 Temmuz gibi kanli bir darbeyi püskürtmüs bu millet var oldukça ve bu devletin basinda Tayyip Erdogan gibi bir lider oldukça Türkiye'de bir darbe ihtimali söz konusu olmayacaktir."

Kaynak: AA