15 Temmuz Sehitleri Anisina Tatvan'da 251 Fidan Dikildi

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Sakine Kalyoncu Kur'an Kursu ögrencileri, 15 Temmuz sehitleri anisina ilçe merkezindeki camilerin bahçesinde 251 fidan dikti.

Ilçe Müftülügünce düzenlenen 15 Temmuz Sehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda cami bahçelerine fidan dikimi yapildi.

Ögrenciler fidan dikiminin ardindan Hz. Aise Camisinde sehitler için dua okudu, sehitler anisina kurban alinip kesilmesi için biriktirdikleri harçliklarini Ilçe Müftüsü Zahit Demirel'e teslim ettiler.

Demirel, gazetecilere yaptigi açiklamada, asil amaçlarinin 15 Temmuz'u çocuklara ve gençlere unutturmamak oldugunu söyledi.

"15 Temmuz’da tanklarin önüne kendini siper eden, mermilerin önüne gögsünü gere gere çikan o kahraman sehitlerimizi, gazilerimizi anmak, hatirlamak hepimizin boynunda borçtur." diyen Demirel, sunlari kaydetti:

"Biz de bu 15 Temmuz'da o kahraman sehitlerimizi, gazilerimizi anmak, hatirlamak adina bu programi gerçeklestirdik. Bütün camilerimizde 251 Hatmi Serif okutturduk. Özellikle 15 Temmuz’u yasamayan yasi itibariyle hatirlamayanlara 15 Temmuz’u hatirlatmak bizim görevimizdir. 15 Temmuz’un ne oldugunu, neler yapilmak istenildigini çok iyi anlatmamiz gerekiyor. Her birimiz için görev ve borçtur. Biz bunu hatirlatmak için elimizden geleni yapiyor ve yapacagiz.”

Kaynak: AA