Uçurumun Esiginde Mahsur Kalan Kadin Için Film Sahnelerini Aratmayan Kurtarma Operasyonu

Elazig’da 200 metrelik uçurumun kiyisinda kayaliklarda mahsur kalan kadin için ekipler seferber oldu. Kadin, 4 saat süren çalisma sonucunda, makarali halat sistemi ile kayaliklardan sarkan itfaiye personeli tarafindan kurtarildi.

Uçurumun Esiginde Mahsur Kalan Kadin Için Film Sahnelerini Aratmayan Kurtarma Operasyonu
Olay, merkeze bagli Harput Mahallesinde bulunan kayalik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 31 yasindaki 2 çocuk annesi H.K., gittigi kayalik alanda dengesini kaybederek asagi kaydi. Genç kadin sans eseri kayanin çikintisinda durarak hayatta kaldi. 200 metrelik uçurumun esigindeki kadini fark eden bir vatandasin ihbari üzerine olay yerine itfaiye, jandarma, saglik, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, kadinin bulundugu yere ulasimin olmadigini tespit etti. Bu sirada jandarma ve saglikçilar kadin ile iletisimini sürdürürken, itfaiye ekipleri de makarali halat sistemini kurdu. Ardindan olay yerinde bulunan ekipler ve haber için bölgeye gelen Ihlas Haber Ajansi muhabirlerinin yardimiyla itfaiye çavusu Atilla Aytekin, halat ile kayaliktan asagi sarkitildi. Kurtarma halatina baglanan kadin, yukarida siralanan ekipler tarafindan koordineli bir sekilde çekildi.

Güvenli bölgeye çikartilan ve çesitli yerlerinden yaralandigi belirlenen kadina, hazir bulunan 112 saglik ekipleri tarafindan ilk müdahalesi yapildi. Daha sonra sedyeye konulan kadin, yaklasik bir kilometrelik patika yoldan tasinarak ambulansa teslim edildi. 4 saat süren çalisma sonucunda kadin, Fethi Sekin Sehir Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi.

Basariyla yapilan kurtarma operasyonu ise film sahnelerini aratmadi.
Kaynak: İHA