Türkiye'nin Covid-19 Ile Mücadele Için Gönderdigi Tibbi Yardim Tunus'a Ulasti

Türkiye’nin, korona virüs (Covid-19) salgini nedeniyle zor günler geçiren Tunus’a, tibbi yardim tasiyan Türk Silahli Kuvvetlerine (TSK) ait C-130 tipi nakliye uçagi Kartaca Uluslararasi Havalimani’na ulasti.

Türkiye'nin Covid-19 Ile Mücadele Için Gönderdigi Tibbi Yardim Tunus'a Ulasti


Türkiye’nin, korona virüs (Covid-19) salgini nedeniyle zor günler geçiren Tunus’a tibbi yardim tasiyan Türk Silahli Kuvvetlerine (TSK) ait C-130 tipi nakliye uçagi Tunus’un Kartaca Uluslararasi Havalimani’na ulasti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimati üzerine Ankara’dan havalanan yardim uçagi, saatler sonra Tunus’a inis yapti. Uçagi, Tunus Milli Savunma Bakani Ibrahim Al-Bartaji, Askeri Saglik Genel Müdürü Doktor Mustafa Al-Ferjani ve Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Çaglar Fahri Çakiralp karsiladi.

Tunus Cumhurbaskanligi, korona virüsünün hizla yayilmasi karsisinda Tunus’un yaninda oldugu için Türkiye’ye tesekkürlerini ve sükranlarini dile getirdi.

Türkiye Büyükelçiligi tarafindan yapilan açiklamada, uçagin Tunus’a 50 bin doz asi, 30 suni solunum cihazi ve 150 yatakli bir hastane için oksijen jeneratörü ile 100 bin korona virüs testi, 500 bin cerrahi maske, 50 bin steril eldiven ve 100 bin tek kullanimlik eldiven tasidigi aktarildi.

Açiklamada ayrica, "Dost ve kardes ülkeler olarak Türkiye ve Tunus her kosulda birlik halindedir. Bu dayanisma, ortakligimizin ve iki halk arasindaki dostluk temelinde yer almaktadir" denildi.
Kaynak: İHA