Patoz Makinesinden Çikan Tozlar Zincirleme Kazaya Sebep Oldu Açiklamasi 12 Yarali

Düzce’de Kuzey Çevre Yolu üzerinde yol kenarindaki patoz makinesinden çikan tozlarin sebep oldugu 6 araçli zincirleme kazada 5’i çocuk 12 kisi yaralandi. Kazaya sebep olan patoz sürücüsü ile bahçe sahibi gözaltina alindi.

Patoz Makinesinden Çikan Tozlar Zincirleme Kazaya Sebep Oldu Açiklamasi 12 Yarali
Kaza, aksam saatlerinde Kuzey Çevre Yolu Sallar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zonguldak istikametine seyir halinde olan 81 AAV 386 plakali otomobille ayni yönde ilerleyen 67 SK 852 plakali motosiklet yol üzerinde olusan yogun toz sebebiyle çarpisti. Ayni yönde ilerleyen ve otomobille motosikletin kaza yaptigini son anda gören 81 DT 875, 81 T 0517 ve 81 ABR 888 plakali otomobiller de birbirlerine çarpti. Kazada araçlarda bulunan 5’i çocuk 12 kisi yaralandi. Yaralilar olay yerinde yapilan ilk müdahalelerinin ardindan kent merkezindeki hastanelere götürülürken, kazanin etkisiyle soka giren çocuklar saglik ekipleri tarafindan güçlükle sakinlestirildi.

2 kisi gözaltina alindi

Kazaya sebep olan yogun tozun yol kenarinda çalisan ve bugday hasadi yapan patoz makinesinden dagilan tozlarin sebep oldugunun ileri sürülmesi üzerine patoz sürücüsü ve bahçe sahibin gözaltina alarak polis merkezine götürüldü.

“Duman bahçeden geliyordu”

12 kisinin yaralandigi kazayi gören bir vatandas, “Normal hizda geliyorduk. Burada bir duman vardi. Dumani görünce yavasladik ancak aniden karsimiza bir araç çikti. Zaten motosiklet ile diger araç kaza yapmisti. Sonra bütün araçlar birbirine vurdu. Duman bahçeden dogru geliyordu. Büyük ihtimal patoz dumaniydi” dedi.

Kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA