Kuveyt Emir Vekili Ve Veliaht Prens Seyh Mes'al Al Cabir Al Sabah'tan Cumhurbaskani Erdogan'a Övgü Açiklamasi

'Erdogan, durusu, sözü ve eylemiyle cesur bir adam. Ona karsi sevgi ve saygimiz var' 'Türkiye, Kuveytli turistler için bir destinasyon haline geldi' 'Iki ülke arasindaki ticaret hacmindeki artis ve ihracat hacmindeki büyüme, iliskilerin gücünün açik kanitidir'

Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Seyh Mes’al Al Cabir Al Sabah, TBMM Baskani Mustafa Sentop ile bir araya geldi.

Kuveyt resmi haber ajansi KUNA'nin haberine göre, Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Al Sabah, resmi ziyaret kapsaminda ülkede bulunan TBMM Baskani Sentop ve beraberindeki heyet ile Kuveyt'teki Beyan Sarayi'nda görüstü.

Görüsmede, Veliaht Prens Al Sabah, ülkesi ile Türkiye arasindaki tarihi iliskinin derinligine vurgu yaparak, 1971 yilinda Kuveyt Devleti'nin Ankara Büyükelçiligi'nin açilisini gururla andiklarini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a Kuveyt'e verdigi destekten dolayi tesekkür eden Al Sabah, "Erdogan, durusu, sözü ve eylemiyle cesur bir adam. Ona karsi sevgi ve saygimiz var." dedi.

Al Sabah, Dost ülke Türkiye'nin Meclis Baskani Sentop'un ve ona eslik eden heyetin ikinci ülkeleri Kuveyt'i ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarini ifade etti.

1990'da Irak'in Kuveyt'i isgali esnasinda Türkiye'nin tutumunu hatirlatan Al Sabah sunlari söyledi:

"Kültürü ve halki bakimindan kadim olan bu ülkenin vefali ve sadik duruslara sahip olmasi sasirtici degil. Tesekkürlerimizi yineliyoruz. Kuveyt, kardeslerinin ve dostlarinin duruslarini unutmaz."

- "Türkiye, Kuveytli turistler için bir destinasyon haline geldi"

Kuveyt ile Türkiye arasindaki siyasi, ekonomik, ticari iliskiler ve güvenlik is birliginin gücünden bahseden Al Sabah, "Türkiye, Kuveytli turistler için bir destinasyon haline geldi." dedi.

Al Sabah, resmi ziyaretler ve ikili görüsmelerin sonuçlarina ve Türk tarafiyla yapilan siyasi istisarelere ek olarak, Kuveyt-Türkiye ortak is birligi komitelerinin oturumlarinin sonuçlarini ve bunlarda gösterilen tüm çabalari överek, "Iki ülke arasindaki ticaret hacmindeki artis ve ihracat hacmindeki büyüme, iliskilerin gücünün açik kanitidir." ifadelerine yer verdi.

Kuveyt yönetimi, hükümeti ve yatirim organlarinin, her iki taraf için kalkinma firsatlarinin ekonomik yönü nedeniyle, dost ülke Türkiye'deki Kuveyt yatirimlarinin hacmindeki artistan gurur duydugunu dile getiren Al Sabah, Türk sirketlerinin Kuveyt'te bazi önemli altyapi projelerinin uygulanmasindaki rolüne övgüde bulundu.

Al Sabah son olarak da TBMM Baskani Sentop'a hitaben, "Mustafa kardesim, Kuveytlilerin gönlünde sizlere karsi bir sevgi var. Siz de sevgimiz de her daim var olsun." dedi.

Görüsmede, Türkiye ile Kuveyt arasindaki iliskilerin mükemmel düzeyde seyrettigine dikkati çeken Sentop da "Halklarimiz arasinda tarihten gelen köklü baglar, müsterek kültürel degerler ve karsilikli muhabbet, ülkelerimiz arasindaki dostluk zeminini daha da kuvvetlendiriyor." Ifadelerini kullandi.

Iki ülke arasindaki is birligini her alanda daha da derinlestirmek için gayret sarf ettiklerini anlatan Sentop, bu baglamda, Kovid-19 küresel salgini nedeniyle bir müddet inkitaya ugrayan karsilikli üst düzey ziyaretlere tekrar baslayabilmekten ve yüz yüze görüsebilmekten memnuniyet duydugunu vurguladi.
Kaynak: AA