Istanbul Doga Sporlari Kulübü Üyeleri, Kadiköy'de Sahil Temizligi Yapti

Kulüp Baskani Süleyman Sahin: 'Gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakmaya katki saglamaya çalisiyoruz. Sahiller Istanbul gibi bir metropol sehirde halkin nefes aldigi bir nokta. Burada insanlar dinlenirken farkinda olmadan çevreyi ve denizi kirletiyor'

Istanbul Doga Sporlari Kulübü üyeleri, denizlerin kirliligine dikkati çekmek amaciyla Moda Sahilinde temizlik yapti.

Kadiköy Moda Sahilinde bir araya gelen kulüp üyeleri, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsaminda sahildeki kayaliklara ve deniz kenarina atilan çöpleri topladi.

Istanbul Doga Sporlari Kulübü Baskani Süleyman Sahin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu tür faaliyetlerle toplumda çevre bilincinin olusmasina katki saglamak istediklerini söyledi.

Kulüp üyeleriyle yürüyüs yaparak deniz kenarinda bulunan çöpleri topladiklarini aktaran Sahin, gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakmaya katki saglamaya çalistiklarini ve deniz kirliligine dikkati çekmek istediklerini ifade etti.

Sahin, sahillerin temiz tutulmasi ve çevreye çöp atilmamasi gerektigine isaret ederek, "Sahiller Istanbul gibi bir metropol sehirde halkin nefes aldigi bir nokta. Burada insanlar dinlenirken farkinda olmadan çevreyi ve denizi kirletiyor. Denizin kirlenmesinden dolayi geldigimiz nokta herkesin malumu. O yüzden burada çöp toplayarak çevredeki gençlere örnek olmaya çalisiyoruz." dedi.

- "Bu etkinlige katilarak bir vefa borcumu ödedigimi hissediyorum"

Kulüp üyesi Hicret Coskun da insanlarin dogayi kirletmemeleri için yapilan sosyal sorumluluk etkinligine katildigini ifade ederek, söyle konustu:

"Bu etkinlige katilmamizdaki amaç dogaya karsi olan borcumuzu ödemek. Elimizden geldigince çevreyi temiz tutmak ve örnek bir sekilde diger insanlara göstermek istiyoruz. Umariz ki bundan sonra da insanlar çok daha dikkatli dogayi kullanirlar. Biz de buna bir vesile olmus oluruz. Bu etkinlige katilarak bir vefa borcumu ödedigimi hissediyorum. Insanlara örnek olmak istiyoruz. Insanlarin bilinçli bir sekilde bizden sonra ki nesillere, dogayi daha temiz bir sekilde birakmasina dikkat çekmek istiyoruz."
Kaynak: AA