ABD-Ingiltere Savunma Bakanlari Iki Ülke Arasindaki Kurulacak 'Özel Iliskiyi' Ele Aldi

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin ile Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace, ABD Savunma Bakanliginda (Pentagon) bir araya gelerek iki ülke arasindaki "özel iliski kurma çabalarini" ve Afganistan'dan çekilmenin yani sira Orta Dogu'da devam eden ortak operasyonlari ele aldi.

Görüsme sonrasinda Pentagon'dan yapilan açiklamada, iki bakanin dünya çapinda çok çesitli güvenlik sorunlarina çözüm bulmak için transatlantik is birliginin ve karsilikli yükümlülük paylasiminin önemine dikkat çektigi bildirildi.

Pentagon açiklamasinda, "Görüsmede ayrica Avrupa ve Hint-Pasifik bölgesi odakli stratejik rekabet, Orta Dogu'da devam eden operasyonlar ve Afganistan'dan çekilme konulari ele alindi. Bakan Austin, Ulusal Savunma Stratejisi de dahil olmak üzere ABD'nin stratejik kuvvet incelemelerine iliskin istisarelerde bulunmayi taahhüt etti." denildi.

Bakan Wallace'in ülkesinin savunma modernizasyonuna yönelik yatirimlarinin altini çizdigi vurgulanan açiklamada, Wallace'in Ingiltere'nin Hint-Pasifik bölgesine daha fazla odaklandigini kaydettigi belirtildi.

Iki bakanin ABD-Ingiltere savunma is birligini derinlestirme konusunda mutabik kaldigi belirtilen açiklamada, bakanlarin ABD-Ingiltere Uçak Gemisi Operasyonlari ve Deniz Enerjisi Projeksiyonu Konusunda Gelistirilmis Is Birligine Iliskin Mutabakati bir yilligina uzatarak imzaladiklari kaydedildi.

Kaynak: AA