Kurban'da Da Gazze'ye Yardim Çalismalari Devam Ediyor

IDDEF, Israil saldirilarinin yaralarini sarmaya devam eden Filistin’de yardim çalismalarini sürdürürken, Kurban Bayrami organizasyonuyla da ihtiyaç sahibi ailelere et dagitacak.

Kurban'da Da Gazze'ye Yardim Çalismalari Devam Ediyor


Insana Deger Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF) Israil’in Gazze’ye yönelik düzenledigi hava saldirilariyla evleri yikilan, maddi ve manevi olarak magduriyet yasayan Filistinli Müslümanlara yönelik devam ettirdigi Gazze Acil Yardim kampanyasini Kurban Bayrami’nda da et dagitarak genisletecegi belirtildi. Son olarak, saldirilarda hasar gören evler için ‘Yeni Imar Projesi’ kapsaminda Gazze’de yenilenen evleri ailelere teslim eden IDDEF, hayirseverlerin emanetleriyle mutfakta et pismesine vesile olacak.

Yapilan açiklamada, "Isgalci Israil’in yillardir hava, kara ve denizden abluka altinda tutmasiyla yoksullastirdigi, derin ekonomik kriz yasattigi ve son dönemde gerçeklestirdigi saldirilarla büyük bir yikima neden oldugu Gazze’ye umut olmaya devam ediyoruz. Kardeslerimizin yaralarini Gazze Acil Yardim kampanyamiz kapsaminda Gazze ofisimizdeki ekiplerimizle gida, ev tadilati, nakdi yardim, kira, ilaç ve tibbi malzeme, yakit, su aritma tesisleri ve ambulans destegiyle sarmaya araliksiz devam ederken, hayirseverlerimizin Gazze’ye bagisladigi kurbanlar için ülkedeki ekiplerimizce alim, kesim ve dagitim çalismalarini gerçeklestiriyoruz. Öte yandan 13 bin evin yikildigi Gazze’de Yeni Imar Projesi kapsaminda evleri yenileyerek magdur kardeslerimize yuvalarina kavusturuyoruz. Yeni evlerine yerlesen kardeslerimizi yalniz birakmayarak gida ve et yardiminda bulunuyoruz” denildi.

2021 vacip kurban organizasyonu kapsaminda Gazze’de de çalisma yapilacagi belirtilen açiklamada, “Tüm yil boyunca Gazze ofisimizin koordinasyonu ve ekiplerimizin sahadaki çalismalariyla insani yardim faaliyetleri yürüttügümüz Gazze’de hayirseverlerimizin kumanya ve kurban bagislarini Gazze’ye ulastirdigimiz gibi Kurban Bayrami’nin bereket iklimini Filistinli kardeslerimizle yasiyoruz. 2021 vacip kurban organizasyonunu “Kardesinle Kurbanini Paylas” sloganiyla gerçeklestirirken, bu kapsamda Gazze’de kurban kesim ve dagitim çalismalarini ekiplerimizce yaparak tek tek ailelere ulastiracagiz. Israil’in 11 gün boyunca bombali saldiri düzenledigi Gazze’de yüzlerce kardesimiz sehit olurken, binlerce kisi yaralandi ve 120 binden fazla kisi evsiz kaldi. Esya ve barinak, saglik, su ve hijyen ile gida ihtiyaçlari bulunan kardeslerimize yardim ulastirmaya devam ederken Kurban Bayrami’nda da bagisçilarimizin emanetlerini teslim edecegiz. Gazze’deki 2 milyona yakin kisiden, 1,3 milyonu yardima muhtaç sekilde hayatini idame ettirmeye çalisiyor. Saldiri, yokluk ve yoksulluk nedeniyle su, gida ve et yardimina ihtiyaci olan Filistinli kardeslerimizin bayramda da yanlarinda olacagiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA