Küba'da Yüzlerce Kisi Özgürlük Talebiyle Sokaklara Döküldü

Karayip ülkesi Küba'da yüzlerce kisi, kötülesen ekonomik sartlar ve özgürlük talebiyle hükümeti protesto etti.

Bölge basininda çikan habere göre, baskent Havana'ya 33 kilometre mesafede yer alan San Antonio de los Banos kasabasi ile ülkenin farkli bölgelerinde, sokaklara çikan yüzlerce kisi hükümet karsiti gösteri yapti.

Göstericiler, "Kahrolsun diktatörlük", "Özgürlük istiyoruz" seklinde sloganlar atarak Devlet Baskani Miguel Diaz-Canel'e tepki gösterdi.

Sosyal medyaya yansiyan görüntülerde göstericiler tepkilerini, "Özgürlük, korkmuyoruz" seklinde dile getirirken, bazi bölgelerde ise yagma olaylarinin yasandigi bilgisi paylasildi.

- Devlet Baskani Diaz-Canel, halki devrimleri korumaya çagirdi

Küba televizyonu ve ulusal radyodan halka seslenen Diaz Canel, halki Küba devrimlerine sahip çikmaya çagirarak, "Vatanimizin egemenligini teslim etmeyecegiz, tüm devrimcileri, devrimi her yerde savunmasi için sokaklara çikmaya çagiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Diaz-Canel, ABD yönetimini pandemi döneminde Küba'da siyasi istikrarsizlik çikarmakla, abluka uygulayarak ekonomiyi altüst etmekle suçladi.

Diaz Canel, son zamanlarda hizla artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle ülkede ilaç ve elektrik sikintisi yasandigini kabul ederek, mevcut durumda evde kalmanin daha dogru olacagini belirtti.

Salgin sonrasinda ekonomisi iyice kötülesen Küba'da halk, ilaç kitligi ve temel ihtiyaç maddelerine ulasmakta ciddi sikinti çekiyor.

Görgü taniklari, ülkede Agustos 1994'ten bu yana en büyük protesto gösterisinin yapildigini ifade ediyor.

Kaynak: AA