Ihtiyaç Sahibi Ailelerin Sebzeleri Imam Hatipli Ögrencilerden

Mus’taki Selahaddin Eyyubi Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun yatili ögrencileri, okul bahçesindeki atil alani bostana dönüstürerek, burada yetistirdikleri sebzeleri ihtiyaç sahibi ailelere dagitiyor.

Ihtiyaç Sahibi Ailelerin Sebzeleri Imam Hatipli Ögrencilerden
Selahaddin Eyyubi Anadolu Imam Hatip Lisesi idaresi, ögrencilerin talebi üzerine 4 ay önce okul bahçesindeki atil alani bostana dönüstürdü. Fideleri tek tek toprakla bulusturan ve aylarca bostana büyük emek sarf eden ögrenciler, emeklerinin karsiligini almaya basladi.

Ögrencilerle birlikte el ele veren idare ve ögretmenler, bahçede patates, maydanoz, domates, biber, patlican, kabak, nane, fasulye ve birçok sebze elde ediyor. Bahçeden toplanan sebzeler, tespit edilen ihtiyaç sahibi ögrenci ve civardaki ailelere dagitilarak hayir duasi aliniyor.

“Paylasim duygularini ögretmeye çalisiyoruz”

Bahçeye gelerek ögrencilerle birlikte sebze toplayan Mus Il Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç, Mus’un bir tarim kenti oldugunu ve ögrencilerin anlamli bir çalismaya imza attigini söyledi.

Ögrencilerin bostanda domates, salatalik, biber, fasulye, sogan, patates gibi mahsullere benzer ürünler ektigini kaydeden Kivanç, “Burada toplanan ürünler okulumuz çevresindeki ihtiyaci olan ailelere dagitilmak üzere yetistiriliyor. Bu bizleri son derece mutlu etmekte. Biz ayni zamanda çocuklarimizin becerilerini bu sekilde gelistirirken bir de degerler egitimi içerisinde yer alan paylasim duygularini da ögretmeye çalisiyoruz. Aileler de bu durumdan son derece mutlular. Bazen ögrencilerimizle birlikte burada sebze toplayip götürüyorlar. Bundan sonraki süreçte daha büyük bir verim elde edecegiz. Özellikle imam hatip ögrencilerimizin bu degerleri diger okullarimiza, çevrelerine örnek olma anlaminda yapmalari bizleri son derece mutlu ediyor. Ögrencilerimizi kutluyorum. Bunun yasamlarina sirayet etmeleri çok önemli. Bir ailenin manavda ihtiyaci olan ve temin etmeye çalistigi ürünlerimizin hemen hemen tamami burada bulunmaktadir” dedi.



“Isten anlayan ögrencilerimiz burada çapa yapip ekime basladi”

Okul Müdürü Nesim Aytepe de ekim yapilan alanin 4 ay öncesine kadar atil durumda bir bahçe oldugunu ifade etti.

Pansiyonlu ögrencilerin atil alani degerlendirme anlaminda bir teklifte bulundugunu anlatan Aytepe, “Ögrencilerimiz burada sebze ekimi yapmak istediler ve bizde çok sevindik, tamam dedik. Daha sonra ögrencilerimiz ve okul idaresi olarak buraya egildik. Buraya 25 kamyondan fazla toprak getirdik ve bu isten anlayan ögrencilerimiz burada çapalama yapip ekime basladilar. Anlayan ögrencilerimizin öncülügünde bu bahçenin olusturulmasi güzel bir sey. Bunun disinda hayatinda hiç bahçe görmeyen ögrencilerimizde buradan faydalandilar ve ilk defa ögrenmis oldular” ifadelerini kullandi.

“Atil durumdaki bir alani ekilebilir alana dönüstürmenin keyfini yasadilar”

Ögrencilerle birlikte ihtiyaç sahiplerini belirlemeye basladiklarini ve ögrenci eliyle sebzeleri dagittiklarini aktaran Aytepe, “Ihtiyaç sahipleri arasinda ögrencilerimizde, civardaki mahalle sakinleri de var. Ögrencilerimiz atil durumda olan bir alani ekilebilir bir alana dönüstürerek hem onun keyfini yasadilar, pratik anlamda karsiligini buldular hem de ayni zamanda dagitim yaparak, paylasim denen duyguyu bizzat kendileri yasamis oldular. Bir imam hatip ögrencisine yakisan da buydu, deger ögretmesiydi. Özellikle ögrencilerin, ihtiyaç sahiplerine bu sebzeleri verirken ki duygulari çok daha güzeldi. Bunlar kelimelerle ifade edilemiyor” diye konustu.



“Sabah aksam gelip burada çapa yaptigimiz günler oldu”

Ögrenci Ibrahim Aytepe ise okul bahçesinde yer alan bos alani degerlendirmek istediklerini belirterek, “Okul müdürümüze teklifte bulunarak, burayi verimli bir bostan haline getirmek için izin aldik. 500 metrekarelik bir alanda emeklerimizin sonuçlarini ihtiyaç sahiplerine bizzat verdik. Çok mutluyuz bu durumdan. Gerçekten emeklerimize degdi. Sabah aksam gelip burada çapa yaptigimiz günlerde oldu. Emeklerimizin sonucunu almis olduk. Ihtiyaç sahiplerini de mutlu etmis olduk. Bu nedenle mutluyuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA