Mültecileri Tasiyan Minibüs Kaza Yapti Açiklamasi 12 Ölü, 20 Yarali

Van’in Muradiye ilçesinde kaçak mülteci tasiyan minibüsün kaza yapmasi sonucu 6’si yanarak olmak üzere 12 kisi hayatini kaybederken, 20 kisi de yaralandi.

Mültecileri Tasiyan Minibüs Kaza Yapti Açiklamasi 12 Ölü, 20 Yarali


Edinilen bilgiye göre kaza, ilçeye bagli Yumakli Mahallesi’nde meydana geldi. Özalp istikametinden geldigi ileri sürülen 65 ER 186 plakali minibüs, Yumakli Mahallesi’ne geldiginde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu sarampole yuvarlanmasi yanmaya basladi.

Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine jandarma, 112 Acil Servis, Van Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarmak Ekibi (UMKE) ve Van Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Bakanligi’na bagli Muradiye Ilçe Grup Amirligi ekipleri sevk edildi. Jandarma, bölgede genis güvenlik önlemleri alirken, itfaiye bir taraftan yangina müdahale ederken, saglik ekipleri de bir taraftan yaralilara müdahale etti. Kazada 6’si yanarak can verirken toplam 12 kisi hayatini kaybetti. Kazada yaralanan 20 kisi ise Van, Muradiye ve Ercis ilçesinde tedavi altina alinirken, minibüs hurda yiginina döndü.

Kaza ihbarini alan Van Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Muradiye Kaymakami Erkan Savar ve Muradiye Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Evren Kaptan olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldi.

Olayla ilgili genis çapli sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA