Çevre Sehircilik Bakani Murat Kurum, Rize'de Devam Eden Kentsel Dönüsüm Çalismalarini Degerlendirdi Açiklamasi

'Amacimiz Rize için çok daha güzel, saglam binalarin olmasidir. Bunun için de her türlü tedbiri alarak projelerimizi yürütüyoruz'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, kentsel dönüsüm çalismalariyla Rize'de daha güzel ve saglam binalarin olmasini amaçladiklarini belirterek, "Bunun için de her türlü tedbiri alarak projelerimizi yürütüyoruz." dedi.

Çesitli programlar kapsaminda Rize'ye gelen Bakan Kurum, Rize Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Baskani Rahmi Metin'den devam eden çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Ardindan Rize'de yapimina baslanan belediye bloklari alanini gezerek çalismalari inceleyen Kurum, 21 bin metrekarelik alanda deprem riski dolayisiyla kentsel yenileme projesi baslattiklarini söyledi.

Kurum, vatandaslarla uzlasarak, onlari magdur etmeden tasinma ve kira yardimi vermek suretiyle projenin baslangicinin yapildigini ifade ederek, söyle devam etti:

"Zemin iyilestirme çalismalarimiz devam ediyor ve kot itibariyla baktigimizda deniz seviyesinin altina inmis bulunmaktayiz. Burada gerekli zemin iyilestirmeleri de yapiliyor. Bir yil içinde 404 ofis, 200 de ticari ünite olmak üzere önemli bir projeyi gerçeklestirmis olacagiz. 1 yil içinde tamamlayip Rize merkezde tarihi bir dönüsümü tamamlamis olacagiz. Burasi sehrin kalbi ve hemen önüne de millet bahçesi yapacagiz. Buradaki cephelerin iyilestirilmesi, sokak sagliklastirma projesiyle Rize Meydani 2022 yilinda çok daha güzel, saglam ve güvenli binalarin oldugu bir alan olacak."

Alanda deprem ve hatta yikilma riski tasiyan binalar oldugunu, bu binalari bosalttiklarini, vatandaslari da saglam ve güvenli alanlara aldiklarini anlatan Kurum, "267 bagimsiz bölümden olusan dönüsümü de yerinde yapiyor olacagiz. Yaglitas ve Salarha'da ilk etapta 500 olmak üzere toplam 1000 konutun yapim sürecine basladik. 2022 yilinin ilk aylari içinde de tamamlamayi öngörüyoruz. Amacimiz Rize için çok daha güzel, saglam binalarin olmasidir. Bunun için de her türlü tedbiri alarak projelerimizi yürütüyoruz." diye konustu.

Yaglitas Mahallesi'nde yapimi devam eden afet konutlarini da inceleyen Bakan Kurum, daha sonra yerel televizyon kanallarinin ortak canli yayin programina katildi.
Kaynak: AA