Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, Erzurum'da Basin Mensuplariyla Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Siyasetin enerjisi halktandir. Bu enerjiyi hissettim bugün. Erzurumlular bizi hem unutmamislar hem de bize hakli bir beklenti ile bakiyorlar. Bu beklentinin cevabini verecegiz hiç merak etmesinler, sahipsiz degiller'

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, halkin ortak basiretine inandigini belirterek "Bu öyle anketlerle ortaya çikmaz, spekülatif yorumlarla da çikmaz. Alana inersiniz, çizmeyi giyersiniz, halkin karsisina çikarsiniz, o halk sizi sinar. Ölçer, biçer ve sandiga gittiginde öyle bir gizli irade kullanir ki en dogru tercihte ikisini birlestirir." dedi.

Davutoglu, Erzurum'daki bir otelde düzenledigi basin toplantisinda, Gümüshane, Bayburt ve Erzurum havzasinin siyasi anlamda son 18 yil içinde AK Parti ve MHP'ye tereddütsüz en güçlü destegi veren bölge oldugunu dile getirdi.

Basbakan oldugu dönemde bu bölgede en yüksek oylari bu havzadan aldiklarini kaydeden Davutoglu, "7 Haziran seçimlerine girerken de ilk mitingimi Erzurum'da yapmistim. Basbakan olmadan bir ay önce de Gümüshane ve Bayburt'a gittigimde basbakan gibi, Erzurum'da da büyük bir muhabbetle karsilanmistim." diye konustu.

- Kanal Istanbul

Davutoglu, Ardahan, Kars ve Erzurum hattinin degil Türkiye'yi, bütün Orta Dogu'yu hayvancilikta besleyecek mera ve topraklara sahip oldugunu aktararak, "Sirf bir inat ugruna Kanal Istanbul'un pesinde Cumhurbaskani, sirf bir inat ugruna. Baska hiçbir sey yok, inat. Hesapsiz, kitapsiz, çevre raporu olmadan, stratejik hesaplama yapmadan Istanbul'u tehlike altina atmak pahasina." ifadesini kullandi.

- "Biz birtakim degerler için siyaset yapiyoruz"

Yogun çalisma programinda hiç yorulmadigini, Erzurum'da 5 ilçede daha miting yapacagini aktaran Davutoglu, sunlari kaydetti:

"Siyasetin enerjisi halktandir. Bu enerjiyi hissettim bugün. Erzurumlular bizi hem unutmamislar hem de bize hakli bir beklenti ile bakiyorlar. Bu beklentinin cevabini verecegiz hiç merak etmesinler, sahipsiz degiller. Ben halkin ortak basiretine inanan biriyim. Bu öyle anketlerle ortaya çikmaz, spekülatif yorumlarla da çikmaz. Alana inersiniz, çizmeyi giyersiniz, halkin karsisina çikarsiniz, o halk sizi sinar. Ölçer, biçer ve sandiga gittiginde öyle bir gizli irade kullanir ki en dogru tercihte ikisini birlestirir. Yukarida su veya bu ittifak olussun da söyle olsun diye yapilan siyaset mühendislikleri tutmaz ama halkin oyuyla tutar. Halkin oyuyla iyi bir denge kurulur. Bizim için önemli olan ne? Biz birtakim degerler için siyaset yapiyoruz. Sizin muhafazakar dediginiz degerler bizim degerlerimizdir."
Kaynak: AA