Çorum 15 Temmuz Sehitleri Müzesi, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'ne Hazir

Çorum Belediye Baskan Yardimcisi Turhan Candan: 'Hem 15 Temmuz'da sehit olan hemsehrilerimizi hem de gecenin kahramani Ömer Halisdemir'i burada balmumu heykelleriyle görmek mümkün. Istiyoruz ki 15 Temmuz unutulmasin, o gece verilen destansi mücadele unutulmasin'

Çorum'da, Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girisiminin unutulmamasi ve ihanetin karsisinda gösterilen kahramanligin gelecek kusaklara aktarilmasi amaciyla kurulan 15 Temmuz Sehitleri Müzesi, misafirlerini agirlamaya hazirlaniyor.

Çorum Belediyesince Kültürpark'ta 1740 metrekare alana insa edilen, darbe girisiminin ikinci yilinda ziyarete açilan 15 Temmuz Sehitleri Müzesi gerek kentteki vatandaslardan gerekse il disindan gelenler tarafindan ilgi görüyor.

Darbe girisiminin bastirilmasi sirasinda sehit olan reklamci Erol Olçok, oglu Abdullah Tayyip Olçok'un yani sira Çorumlu Ali Alitkan, Akif Kapakli, Ali Karsli, Emin Güner, Mehmet Kocakaya, Mustafa Avcu, Mustafa Karasakal, Mustafa Solak, Osman Arslan ve Yakup Kozan ile sehit Astsubay Kidemli Basçavus Ömer Halisdemir'in bal mumu heykelleri, kisisel esyalarinin sergilendigi müzede, Anadolu Ajansi muhabirlerinin o geceye ait karelerinin bulundugu fotograf sergisi de yer aliyor.

Müzenin sinema salonunda ise ziyaretçilere ihanet gecesine ait görüntülerden olusan belgesel izletiliyor.

Terör sehitlerinin esyalarinin da sergilendigi 15 Temmuz Sehitleri Müzesi'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hazirliklari tamamlandi.

Bahçesinde çevre düzenlemesi yapilan müzenin vitrinleri de yenilendi. Temizlik çalismalari da tamamlanan müze, darbe girisiminin yil dönümünde yapilacak etkinliklere hazir hale getirildi.

Çorum Belediye Baskan Yardimcisi Turhan Candan, AA muhabirine, darbe girisiminde sehitlik makamina ulasan 251 kisiden 12'sinin Çorumlu oldugunu söyledi.

Sehitlerin aziz hatiralarini canli tutmak ve ihanet gecesinde yasananlari gelecek nesillere aktarmak amaciyla müze kurduklarini anlatan Candan, müzenin özellikle gençlerden ilgi gördügünü vurguladi.

Candan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ziyaret edilecek müzenin çesitli etkinliklere ev sahipligi yapacagini belirterek, "Hem çevre düzenlemesi hem iç dizayni, bakim ve onarimiyla gezilmeye hazir durumda. Hem 15 Temmuz'da sehit olan hemsehrilerimizi hem de gecenin kahramani Ömer Halisdemir'i burada balmumu heykelleriyle görmek mümkün. Istiyoruz ki 15 Temmuz unutulmasin, o gece verilen destansi mücadele unutulmasin. Çorum Belediyesi olarak hemsehrilerimizi 15 Temmuz Müzesi'ne bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA