Burdur Gölü'ndeki Sazlikta Çikan Yangin Yürekleri Agza Getirdi

Burdur Gölü’ndeki sazlikta çikan yangin korku dolu anlarin yasanmasina neden oldu.

Burdur Gölü'ndeki Sazlikta Çikan Yangin Yürekleri Agza Getirdi
Burdur Gölü Halk Plaji Mevkii’nde bulunan dügün salonlarinin arkasindaki sazlikta bir anda yangin çikti. Yanginin çiktigi alanda bulunan dügün salonundaki vatandaslar korku dolu anlar yasarken olay yerine Burdur Belediyesine ait 8 itfaiye araci, Orman Isletme Müdürlügü’ne ait 4 arazöz ve 1 kepçe sevk edildi. Sazlik ve ot olmasi nedeniyle kisa sürede yayilan yangin ekiplerin müdahalesi ile kontrol altina alindi. Yangin, ekiplerin 1 saatlik çalismasiyla söndürüldü. Göl kenarindaki bir dügün salonundan atilan havai fiseklerin düsmesi sonucu çiktigi belirlenen yanginda 150 hektar alan zarar gördü.

Yangin alanindaki dügün salonunda bulunan Bülent Kula, “Arkadasin dügünündeydik. Yan taraftan havai fisek atildi. Ondan sonra alev aldi her taraf bir anda. Burada yasayan canlilar vardi. Öldü sanirim. Çok üzgünüm” dedi.

Havai fisek atilan dügün salonunun yanindaki dügün salonunda bulunan baska bir vatandas ise “Öbür dügünden havai fisek attilar. Bizim dügün devam ediyor ama söndürülmesini bekliyoruz biz” diye konustu.

Kaynak: İHA