Arjantin'in Bagimsizlik Gününde Hükümet Karsiti Protestolar Düzenlendi

Arjantin'in bagimsizligini kazanmasinin 205'inci yil dönümünde sokaga çikan muhalefet yanlilari, ülkenin çesitli sehirlerinde Devlet Baskani Alberto Fernandez hükümetine karsi protesto gösterileri düzenledi.

Baskent Buenos Aires'te sehir merkezinde düzenlenen gösteriye, muhalefetin çagrisiyla sokaga çikan yüzlerce kisi katildi.

Hükümet karsiti sloganlar atan göstericiler ellerindeki sert cisimlerle gürültü yapti ve gösteriye arabasiyla katilarak konvoy olusturanlar da korna çalarak onlara eslik etti.

En yüksek katilimli gösteri, kirsal kesimin hükümet ile problemlerine dikkat çekmek amaciyla Buenos Aires'e yaklasik 250 kilometre uzakliktaki San Nicolas kentinde yapildi. Yerel basin, bu gösteriye on binlerce kisinin katildigini yazdi.

Siyasilerin yani sira farkli eyaletlerden gelen tarim ve hayvancilik sektörlerinden temsilcilerin katildigi gösteride, hükümetin politik, ekonomik ve sosyal gidisatini degistirmesi istendi.

Güney Amerika ülkesi Arjantin'de 9 Temmuz, 1816'da ülkenin Ispanyol monarsisinden siyasal bagimsizligini ilan etmesinden beri bagimsizlik günü olarak kutlaniyor.

Kaynak: AA