Yeniden Açilan Sinema Salonlarinda Yarin 9 Film Gösterime Girecek

Kovid19 salgini nedeniyle uzun süredir vizyona girmeyi bekleyen seri filmi 'Hizli ve Öfkeli 9' izleyiciyle bulusacak Doga Can Anafarta'nin yönetmenligini yaptigi 'Hababam Sinifi Yaz Oyunlari', yerli komedi meraklilarinin begenisine sunulacak Nazif Tunç'un filmi 'Karinca', iyilik niyetiyle yaptigi yardimin, istenilmeyen kötü sonuçlara yol açacagini ögrenen orta yasta bir adamin, hatasini telafi etmek için giristigi ölümüne mücadeleyi anlatiyor.

Kovid-19 salgini önlemleri kapsaminda kademeli normallesmenin 3. etabinin hayata geçirilmesiyle faaliyetlerine yeniden baslayan sinema solanlarinda, yarin 3'ü yerli 9 film gösterime girecek.

Salgin nedeniyle uzun süredir vizyona girmeyi bekleyen seri filmi "Hizli ve Öfkeli 9", açik olan sinemalarda izleyiciyle bulusacak.

Justin Lin'in yönetmen koltuguna geri döndügü; Vin Diesel, Charlize Theron, Helen Mirren, John Cena ve Jordana Brewster'in basrollerinde yer aldigi aksiyon türündeki yapim, Dom Toretto ve arkadaslarinin bu kez Dom'un kisisel geçmisinden gelen bir tehdide karsi mücadelelerini odagina aliyor.

- "Cruella"

Emma Stone, Emma Thompson, Mark Strong, Paul Walter Hauser ve Kirby Howell-Baptiste'nin oyuncu kadrosunda yer aldigi "Cruella"yi Craig Gillespie yönetti.

Emma Stone'un basrolünü üstlendigi komedi türündeki film, Disney'in klasik animasyonlarindan 101 Dalmaçyali'da yavru köpeklerin pesine düsen kötü karakter Cruella'nin, alternatif bir hikayesini anlatiyor.

- "Hababam Sinifi Yaz Oyunlari"

Doga Can Anafarta'nin yönetmenligini yaptigi; Toygan Avanoglu, Yusuf Çim, Altan Erkekli, Firat Albayram ve Giray Altinok'un rol aldigi "Hababam Sinifi Yaz Oyunlari", yerli komedi meraklilarinin begenisine sunulacak.

Giray Altinok, Muammer Tali ve Levent Çimen'in senaryosunu birlikte kaleme aldigi devam filmi, Kibris'ta düzenlenen yaz oyunlarina katilan Hababam Sinifi'ndan dört kafadarin burada yasadiklarini konu ediniyor.

- "Karinca"

Nazif Tunç'un yönetmen koltugunda oturdugu "Karinca" adli yapimin basrollerinde Halit Karaata, Hacer Kizilhan, Oktay Dal?, Jale Arikan ve Oguz Tunç bulunuyor.

Dram türündeki film, iyilik niyetiyle yaptigi yardimin, istenilmeyen kötü sonuçlara yol açacagini ögrenen orta yasta bir adamin, hatasini telafi etmek için giristigi ölümüne mücadeleyi odagina aliyor.

- "Ehrimen: Kanli Yol"

Kemal Danaci'nin yönetmenligini üstlendigi; Erol Sertel, Mustafa Aydin, Sevim Çömlek, Duhan Çetin ve Metin Köse'nin rol aldigi "Ehrimen: Kanli Yol", korku ve gerilim meraklilarinin ilgisini çekmeye aday.

- "Azap"

Prömiyerinin gerçeklestirildigi Sundance'te ilgiyle karsilanan "Azap", bir anda ortadan kaybolan yasli annesi Edna'yi bulmak için kizi Sam ile birlikte annesinin evine giden Kay ve gizemli bir sekilde geri dönen Edna'nin hikayesini anlatiyor.

Emily Mortimer, Robyn Nevin, Bella Heathcote, Steve Rodgers ve Chris Bunton'in rol aldigi filmi, Natalie Erika James yönetti.

- "Salinger Yilim"

Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth, Seena Kerslake ve Brian F. O'Byrne'nin basrollerinde yer aldigi "Salinger Yilim"; 90'li yillarin ikinci yarisinda ünlü yazar J.D. Salinger'in edebiyat ajansinda ise baslayan genç bir kadinin hikayesini beyaz perdeye tasiyacak.

Joanna Smith Rakoff'un ayni isimli ani kitabindan uyarlanan yapimin yönetmenligini Philippe Falardeau üstlendi.

- "Undine"

Usta sinemaci Christian Petzold'un Berlin Film Festivali'nde "Gümüs Ayi" ödülüne layik görülen filmi "Undine", Berlin'de bir tarihçi olan genç kadinin, sevdigi adam tarafindan terk edildikten sonra basindan geçenleri anlatiyor.

Paula Beer, Franz Rogowski, Maryam Zaree, Jacob Matschenz ve Anne Ratte-Polle gibi isimlerin rol aldigi Almanya ve Fransa ortak yapimi filmin yönetmenligini Christian Petzold yapti.

- "Lux Eterna"

Gaspar Noe'nin yönettigi; Charlotte Gainsbourg, Beatrice Dalle, Abbey Lee, Felix Maritaud ve Karl Glusman'in rol aldigi "Lux Eterna"; cadilar hakkinda çekilen bir filmin setini odagina aliyor.

Kaynak: AA