Yemen'deki Islah Partisi, Meyseri'nin Suikastine Karsi Sessiz Duran Yönetime Tepki Gösterdi

Ihvan'a yakinligiyla bilinen Islah Partisi Genel Baskani Yedumi: 'Meyseri'nin Aden'in ortasinda gündüz vaktinde öldürülmesinin üzerinden 24 saat geçmesine ragmen, güvenlik güçleri ve Vali hala açiklama yapmadi'.

Yemen'deki Müslüman Kardesler Teskilati'na (Ihvan) yakinligiyla bilinen Islah Partisi Genel Baskani Muhammed Abdullah el-Yedumi, partinin yöneticilerinden Bilal Mansur el-Meyseri'nin öldürülmesinin ardindan Aden Valisini etkisiz kalmakla suçladi.

Islah Partisi Genel Baskani Yedumi, Facebook sayfasindan yaptigi açiklamada, "Meyseri'nin Aden'in ortasinda gündüz vaktinde öldürülmesinin üzerinden 24 saat geçmesine ragmen, güvenlik güçleri ve Vali hala açiklama yapmadi." ifadelerini kullandi.

"Sanki öldürülen kisi bir vatandas degil ve devletin ona karsi bir sorumlulugu yok." ifadeleriyle yetkililere tepki gösteren Yedumi, hükümet ortagi olduklari partilerin ve kuruluslarin sessizligini de kinadi.

Yedumi, "Sagir edici sessizlik bir soru isaretinden fazlasini gösteriyor. Ya faili taniyorlar ve mahkum edilmesini istemiyorlar ya da bu suçu kabul ederek dogal karsiliyorlar." degerlendirmesinde bulundu.

Yemen'deki diger siyasi partilerden ve Aden Valiliginden konuya iliskin henüz açiklama yapilmadi.

Yemen'deki ayrilikçi Güney Geçis Konseyi'nin (GGK) önde gelen isimlerinden Ahmed Hamid Lemles, Suudi Arabistan öncülügünde Yemen hükümeti ve GGK arasinda imzalanan Riyad Anlasmasi uyarinca Aden Valisi olarak atanmisti.

Yemen'de 7 yildir süren çatismalarda çogunlugu sivillerden olmak üzere 233 bin kisi yasamini yitirdi. Dünyanin en fakir ülkeleri arasinda yer alan Yemen'de iç savas nedeniyle büyüyen insani kriz korkunç boyutlara ulasti.
Kaynak: AA