Üsküdar'da Kentsel Dönüsümün Ardindan Anahtarlar Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Üsküdar’da hiz kesmeden yürütülen ve depreme dayaniksiz binalarin yikimiyla gerçeklestirilen kentsel dönüsüm kapsamindaki projede sona gelindi. Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen’in katilimiyla gerçeklesen törenle vatandaslar yeni evlerine kavustu.

Üsküdar'da Kentsel Dönüsümün Ardindan Anahtarlar Hak Sahiplerine Teslim Edildi
Üsküdar’da “Büyük Dönüsüm” sloganiyla hiz kesmeden yürütülen ve depreme dayaniksiz binalarin yikimiyla gerçeklestirilen kentsel dönüsüm faaliyetleri sonuca ulasti. Üsküdar Belediyesi tarafindan baslatilan kentsel dönüsüm seferberligi ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde gelistirilen ve kisa sürede tamamlanan Erguvan Evleri projesinde teslim asamasina gelindi. Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen’in katilimiyla gerçeklesen törende Erguvan Evleri projesindeki hak sahiplerine anahtarlari teslim edildi.

Üsküdar Belediyesi tarafindan, kentsel dönüsüm seferberligi kapsaminda baslatilan projenin anahtar teslim törenine, Üsküdar Belediyesi Folklor ve Turizm Dernegi (ÜFTUD) Halk Oyunlari Ekibi’nin halk oyunlari gösterisiyle giris yapildi. Hafiz Saffet Çalis’in Kur’an tilaveti ile baslayan tören; Üsküdar Kaymakami Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, MHP Üsküdar Ilçe Baskani Güngör Karaali, AKP Üsküdar Ilçe Baskani Erdem Demir’in yapmis oldugu kürsü konusmalariyla devam etti.

Baskan Hilmi Türkmen yapmis oldugu kürsü konusmasinda Üsküdar’da baslayan yeni metro çalismasinin müjdesini de verdi.

Toplam 336 daireden olusan, içerisinde havuz, kapali otopark, fitness salonu ve çocuk oyun alanlari bulunan projenin anahtarlari temsili olarak 16 aileye Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen tarafindan teslim edildi. Tören sonunda yeni evlerine kavusan vatandaslar Belediye Baskani Hilmi Türkmen’e tesekkürlerini iletirken, sohbet ederek hatira fotograflari çektirdi.

“Birinci sinif bir kentsel dönüsüm”

Tören sonrasi açiklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen,"Çengelköy’ün sirtlarinda Çamlica’nin eteklerinde çok özel bir lokasyonda, çok özel bir projeyi tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmenin mutlulugunu yasiyoruz. 336 daire, kapali yüzme havuzu, dört yüz araçlik kapali otoparki, fitness salonu, pilates salonu, çocuk oyun alanlariyla, yesil alanlariyla, bol erguvan çiçekleriyle, yemyesil bir proje oldu. Tamamen belediyemizin öz kaynaklariyla yaptik. Herhangi bir kredi ya da baska borçlanma olmadi. Buradaki vatandaslarimizi da magdur etmeden, vatandaslarimiza da hak ettikleri oranlarinda dairelerini vermek suretiyle muazzam bir eser çikti. Bu projemizin en önemli özelligi bulundugu nokta. Üsküdar’in çok özel bir yerinde, Çengelköy’ün sirtlarinda bulunuyor. Çengelköy’e yürüme mesafesinde üç dakika, köprüye bes dakika, Çamlica Camii’ne üç dakika. Muazzam bir lokasyon. Ayrica projemiz çok özel. Isçiligi çok güzel. Kullanilan malzeme çok kaliteli. Birinci sinif bir kentsel dönüsüm oldu. Bu proje Türkiye’nin en özel ve en örnek projelerinden birisi oldu. Hayirli ugurlu olsun." diye konustu.



“Hilmi Türkmen gelene kadar hiçbir belediye baskani bu olayi çözemedi”

Kentsel dönüsümün ardindan yeni evine kavusan Seher Sisman, "Biz 1979 yilindan beri buradayiz. Toprak sahibiyiz, hak sahibiyiz. 30 yildan beri bir dönüsüm projesi içine girmeye çalisiyorduk ama yilan hikayesi gibiydi. Sayin Baskanimiz Hilmi Türkmen geldigi ana kadar yilan hikayesine dönmüstü magdur olan halktik. Bugüne kadar hiçbir belediye baskani hiç kimse çözemedi bu olayi. Sag olsun çok tesekkür ederiz Sayin Baskanimiz Hilmi Türkmen konuya el atti. Bize bu güzel imkani sagladi. Sevgili Hilmi Türkmen’e sonsuz tesekkürlerimi borç bilirim" dedi.

Kaynak: İHA