Tusba Belediye Baskani Akman'dan 'Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami' Mesaji

Van'in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami" dolayisiyla mesaj yayimladi.

Akman, mesajinda, denizlerin, Türkiye'nin güvenligi ve refahi için vazgeçilmez bir deger oldugunu söyledi.

Türkiye gibi üç tarafi denizlerle çevrili bir ülkenin, denizleri yok sayamayacagini vurgulayan Akman, "Bugün kullanmakta olan 'Mavi Vatan' kavrami, Türkiye'nin Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'deki sinirlarini belirleyen bir kavramdir. Türkiye'nin hak ve egemenligini içeren deniz alanlarinin bütünüdür. Mavi Vatan, 2015 sonrasi Türkiye'nin deniz alanlarindaki aktif ve askeri güce dayali stratejisinin temelini olusturmustur." dedi.

Bugün kutlanmakta olan "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami"nin anlaminin daha da önemsenmesi gerektigini belirten Akman, Türkiye'nin son yillarda denizcilik alaninda yapmis oldugu atilimlarla dünyada söz sahibi oldugunu ifade etti.

Türkiye'nin, enerji piyasasindaki gücünü artirmak ve enerji bagimsizligi yolunda hizla ilerlemek için sondaj ve sismik arastirma gemileriyle çalismalar yürüttügüne deginen Akman, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nde de çok sevindirici gelismeler yasaniyor. Van Gölü sahillerini, olusturdugumuz yüksek standartlara sahip park, piknik ve dinlenme alanlariyla bir cazibe ve yasam merkezi haline getirdik. Denizlerimizin korunmasi ve bizden sonraki kusaklara saglikli, çevre kirliligi açisindan bozulmamis sekilde aktarilmasi hepimizin ortak görev ve sorumlulugudur. Ülkemizin denizlerde sahip oldugu bu zengin potansiyeli en iyi sekilde degerlendirerek, dünya denizciliginde hak ettigimiz yeri almamiz en büyük dilegimizdir. Denizcilerimiz basta olmak üzere tüm halkimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayrami'ni tebrik ederim."

Kaynak: AA