Türkiye'yi Bisikletle Gezen Damir Kusheyev Kütahya'da

Kazakistan bagimsizliginin 30. yildönümü nedeniyle Türkiye’yi bisikletle gezen Damir Kusheyev, Kütahya’ya geldi. Belediye Baskan Vekili Salih Özden’i makaminda ziyaret eden Kusheyev, Kütahya’da olmaktan mutlu oldugunu ifade etti.

Türkiye'yi Bisikletle Gezen Damir Kusheyev Kütahya'da
Kazakistan bagimsizliginin 30. yildönümü münasebetiyle Türkiye gelen Damir Kusheyev, Istanbul-Antalya-Ankara- Istanbul güzergahini bisikletle gezecek. 2 bin 500 kilometre yol kat edecek olan Kusheyev’in duragi Kütahya oldu.

Kütahya Belediye Baskan Vekili Salih Özden’i makaminda ziyaret eden Kusheyev, Kütahya’da olmaktan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Projesinin Kazak-Türk kardesliginin ve dostlugunu sembolize ettigini dile getiren Kusheyev, “Kazakistan- Türkiye dostluguna vurgu yapmak istiyorum. Kazakistan 1991 yilinda bagimsizligini ilan ettiginde, dünyada ilk defa Türkiye bagimsizligimizi taniyan ülke oldu. Bu nedenle bisiklet turumu Türkiye’de yapmak istedim. Daha önce Kazakistan’da bu tür etkinliklerde bulundum. Kütahya’dan Bilecik’e, oradan da Istanbul’a gidecegim. Türkiye’de her sey çok güzel. Ancak gördüm ki, bisiklet sporu çok yaygin degil. Kazakistan’da bisiklet daha yaygin bir sekilde kullaniliyor” dedi.

Kütahya Belediye Baskan Vekili Salih Özden, “Damir Kusheyev’e Kütahya’da bulunmasindan dolayi, bu dostluk nedeniyle kendisine tesekkür ediyorum. Biz Türk dünyasinin bütün ülkelerini kardes olarak görüyoruz. Bu baglamda da Kazakistan’in son yillarda gerçeklestirdigi gelisim ve ilerlemeyi de memnuniyetle izliyoruz. Buradan uçsuz bucaksiz sari bozkirlarin ortasindaki ata yurt Kazakistan’a selamlarimizi gönderiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA