Türk Tarih Kurumu, Tarihe Merakli 40 Ögrenciyi Çorum'da Kazi Alanlarina Götürecek

Milli Egitim Bakanligina bagli Bilim ve Sanat Merkezlerinde görevli ögretmen ve ögrencilerin katilacagi gezi programi, 34 Temmuz'da düzenlenecek.

Türk Tarih Kurumu, Milli Egitim Bakanligina bagli Bilim ve Sanat Merkezlerinde görev yapan 22 tarih ögretmeni ve 40 ögrenci için 3-4 Temmuz tarihlerinde Çorum'da kazi alanlarina gezi düzenleyecek.

Türk Tarih Kurumu'ndan yapilan açiklamaya göre, gezi kapsaminda eski Anadolu tarihi adina büyük önemi bulunan Bogazköy (Hattusa) ve Alacahöyük kazi alanlarinin yani sira Eskiyapar kazi alanlari ile Anadolu uygarliklarina ait çok önemli eserlerin sergilendigi Çorum Müzesi'nin de ziyaret edilmesi planlaniyor.

Geziye katilacak ortaögretim düzeyinde 40 Bilim ve Sanat Merkezi ögrencisi ile 22 tarih ögretmenine, kazi alanlarinin baskanlari tarafindan kazi bölgesinde bilgi aktarimi yapilacak.

Türkiye'nin çesitli sehirlerinden tarihe merakli ögrencileri kazi baskanlariyla bulusturacak söylesilerle de ögrencilerin erken yaslarda arkeolojik bilgilere ulasmasi ve tarih bilinci kazanmasi hedefleniyor.
Kaynak: AA