Trabzon'da '1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami' Kutlamasi

Her yil 1 Temmuz tarihinde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nin 95. yil dönümü kutlamasi nedeniyle Trabzon’da tören düzenlendi.

Trabzon'da '1 Temmuz  Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami' Kutlamasi
Sahil Güvenlik Komutanligina ait tekne ile denize açilan Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ve diger ilgililer, deniz sehitleri anisina hazirlanan çelengi denize birakti.

Vali Ismail Ustaoglu, Türk Milleti’nin 1 Temmuz 1926 yilinda Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan kabul edilen ve yürürlüge giren Kabotaj Kanunu ile denizlerde de egemenlik hakkini kazandigini hatirlatarak bu tarihi "Denizcilik ve Kabotaj Bayrami" olarak kutlamaya basladiklarini ifade etti.

Yapilan dualarin ardindan Ustaoglu, “Bu özel günde, Türk denizciliginin gelismesinde emegi geçenlere ve tüm denizcilerimize sükranlarimi sunuyor, basta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkimizin bayramini kutlarken tarihimize iz birakan tüm denizci kahramanlarimizi ve denizlerde hayatini kaybeden sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum” dedi.

Programa Ustaoglu’nun yani sira Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Garnizon Komutan Vekili Albay Erdem Canpolat, Sahil Güvenlik Grup Komutani SG Yarbay Murat Sezgin, Trabzon Deniz Komutani Dz. Alb. Mustafa Dogan, Trabzon Liman Baskani Muhammet Özçelik, Ortahisar Kaymakami Tolga Togan ve diger ilgililer katildi.

Kaynak: İHA