Tatvan'da 14 Noktada Asi Standi Kuruldu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda 14 noktaya asi standi kuruldu.

Tatvan Ilçe Saglik Müdürlügü, Il Saglik Müdürlügü koordinesinde, ilçe sakinlerinin asiya ulasimini kolaylastirmak amaciyla çalismalarini sürdürüyor.

Bu kapsamda Devlet Hastanesi, Toplum Sagligi Merkezi ve Aile Sagligi Merkezlerinin yani sira alisveris merkezi ve sahilde olusturulan noktalarda vatandaslar Kovid-19 asisi hakkinda bilgilendiriliyor.

Ekipler, ilçe merkezinin yani sira mobil asi araçlariyla gittikleri köylerde de isteyen vatandaslarin Kovid-19 asisini yapiyor.

Asi biriminde görevli Dr. Firat Yildirim, gazetecilere, Devlet Hastanesi ile toplum sagligi merkezlerinde yürütülen asi kampanyasinin ilçe aile saglik merkezlerinde de devam etigini belirtti.

Buna ek olarak çarsi merkezindeki alisveris merkezinde ve Tatvan sahilinde asi uygulama stantlarinin kuruldugunu aktaran Yildirim, söyle konustu:

"Vatandaslarimizin bu konuda duyarli olmalarini istiyoruz. Biz tüm vatandaslarimiza ulasmaya ve onlari asilama konusunda bilgilendirmeye çalisiyoruz. Bazilarinda ön yargi ve endise var. Biz de bir nebze olsun bu endiselerini gidermek için ekip arkadaslarimizla beraber çalismalar yürütüyoruz. Asi hayatin olmazsa olmazidir. Hastaliklardan korunamiyorsak, asiyla kendimizi, çevremizi, ailemizi koruyabiliriz. Salgindan da maske, mesafe, hijyen kurallarina uyarak ve asilamayla kurtulabiliriz."

Kaynak: AA