Sahilde Vatandaslar Kisitlamalarin Kalkmasini Göbek Atarak Kutladi

1 Temmuz itibariyle kaldirilan sokaga çikma kisitlamasindan faydalanan vatandaslar aksam saatlerinde sahilleri doldurdu. Bazi vatandaslar aksam saatlerinde de denize girerken, bazilari ise mangal yapip arkadaslariyla karsilikli göbekler atip oyunlar oynadi.

Sahilde Vatandaslar Kisitlamalarin Kalkmasini Göbek Atarak Kutladi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan geçtigimiz hafta yaptigi açiklamada, 1 Temmuz yani bugünden itibaren aksamlari ve pazar günleri uygulanan sokaga çikma kisitlamasinin kaldirildigini açiklamisti. Kisitlamanin uygulanmadigi ilk aksamda sicak havayi firsat bilen vatandaslar kendilerini sahile atti. Menekse sahilinde bazi vatandaslari denize girerken, bazilari ise kiyida mangal yaparak arkadaslariyla karsilikli göbekler atip oyunlar oynadi.

“Iki senedir ilk defa denize geldik. Insallah yüzeriz“

Denize girmek için Menekse sahiline gelen vatandaslardan Sinan Arslan, “Insanlar 2 senedir evde kaldi. Hapis hayati yasiyormus gibi oluyor. Suan insanlar rahat güzel bir sey oldu bence. Yine de sosyal mesafemizi korumaliyiz ve insanlar bir arada durmamali. Suan rahatiz güzel insanlar yüzebiliyor gezebiliyor. 2 senedir ilk defa denize geldik. Insallah yüzeriz“ dedi.

Denize girmek için sahile gelen çocuklardan Abdulkerim Eraslan, “Bugün bir çok zaman sonra denize geldik. Bugün havalar çok güzeldi. Su da sicak. Ailemle geldim. Su çok serinletti çok güzel. Evde sikilmistik. Iyi ki geldik” diye konustu.



“Özgürlügümüzün ilk günü 1 Temmuz’u kutluyoruz”

1 Temmuz’u özgürlük günü olarak tanimlayan Ali Yildirim ise, “Bugün özgürlügümüzün ilk günü 1 Temmuz’u kutluyoruz. Yasaklar kalkti. Çok güzel oldu her sey güzel. Yasakli da güzeldi gerçi evde oynuyorduk. Buraya arkadaslarla piknik yapmaya geldik. Çalisan arkadaslarimizla birlikte hepsi mesai arkadasimiz. En azindan bir oturalim temiz hava alalim, denize girelim amaç bu. Daha oynayacagim bu daha baslangiç“ seklinde konustu.

Kaynak: İHA