Rektör Uzun, TRT Haber 'Ögrenci Isleri' Programina Konuk Oldu

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ilgiyle takip edilen “Ögrenci Isleri” programi için kamera karsisina geçerek Bartin Üniversitesi mezunlarindan TRT sunucusu Nurya Yardimci’nin sorularini cevapladi.

Rektör Uzun, TRT Haber 'Ögrenci Isleri' Programina Konuk Oldu
Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TRT Haber’de yayinlanan “Ögrenci Isleri” programina konuk oldu. Üniversite tercih dönemi öncesinde baslayacak program için kamera karsisina geçen Rektör Uzun, Bartin Üniversitesi mezunlarindan TRT sunucusu Nurya Yardimci’nin sorularini cevapladi.

Dogru tercih ile aday ögrencilere önerilerde bulunulacagi program kapsaminda yapilan söyleside, Bartin Üniversitesinin 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Egitim Enstitüsü bünyesinde yer alan programlar hakkinda bilgiler verdi.

Bartin Üniversitesinin büyük bir aile olarak gördüklerini vurgulayan Rektör Uzun, “‘Sürekli Iyilesme’ anlayisiyla Üniversitemizi her gün biraz daha ileriye tasimak için çalisiyoruz. Sürdürülebilir bir anlayisla akademik gücümüz ve ögrencilerimizle birlikte gelecege dogru yürüyoruz” dedi.

Rektör Uzun, kaliteli egitim ve yeni bilgi üretimi noktasinda üniversitenin nitelikli çalismalar ürettigini de belirterek “Yüksekögretim Kurulumuz tarafindan ‘Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi ve Ihtisaslasma Projesi’ kapsamina alinan 15 üniversiteden biri olarak bölgemizden baslayarak ülkemizin kalkinmasina deger katacak çalismalar yapiyoruz. Bir yandan ‘Akilli Lojistik ve Bütünlesik Bölge Uygulamalari’ alaninda gayret gösterirken diger bir yandan da egitime gönül vermis yetkin insan kaynagimizla nitelikli mezunlar yetistirmeye gayret gösteriyoruz. Ögrencilerimize yüksek standartlara sahip çagdas bir egitim-ögretim ortami sunuyoruz” diye konustu.

Bartin Üniversitesindeki tüm çalismalarin merkezinde ögrencilerin oldugunu vurgulayan Rektör Uzun, “Proje tabanli ögrenme stratejileri”, “Ögrenci basarilari”, “çift anadal ve yandal imkânlari”, “Erasmus ve Mevlana Degisim Programlari”, “7+1 ve 3+1 egitim modeli”, “Uygulamali Girisimcilik Egitimi” ve “Mezunlarla iletisim” gibi basliklarda da açiklamalarda bulundu.

Rektör Uzun, konusmasinin sonunda tüm ögrencileri Bartin Üniversitesine davet ederek “Sunu gönül rahatligiyla vurgulamak isterim ki Bartin Üniversitesi, geleceginiz için iyi bir baslangiç olacaktir. Bartin Üniversitesi güçlü insan kaynagi ile donanimli bireyler yetistirerek ögrencilerine bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda önemli firsatlar sunmaktadir. Bartin Üniversitesi, ögrenim gördügünüz yillar boyunca tüm bilesenleriyle hedeflerinize ulasmaniz için hep yaninizda olacagi gibi mezuniyet sonrasinda da sizleri yalniz birakmayacaktir. Basariyi hedefleyen tüm ögrencilerimizi Bartin Üniversitesine, bu büyük ailenin bir parçasi olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Deneyimli TRT kameramani Resul Daban’in gerçeklestirdigi program çekimleri Bartin Üniversitesi kampüslerinin disinda Bartin sehir merkezi, Inkumu, Güzelcehisar ve Amasra ilçesinde de yapildi.
Kaynak: İHA