Küçükçekmece'de 'Tuna-Tarihle Akan Nehir' Sergisi Açildi

Küçükçekmece’de sanatseverleri zaman yolculuguna çikartan "Tuna-Tarihle Akan Nehir" sergisi açildi.

Küçükçekmece'de 'Tuna-Tarihle Akan Nehir' Sergisi Açildi
Istanbul Macar Kültür Merkezi’nin, AB-Türkiye Kültürlerarasi Diyalog Programi destegindeki Tuna’nin Dalgalari Projesi kapsaminda düzenlenen "Tuna-Tarihle Akan Nehir" sergisinin açilisi yapildi. Geçen sene çevrim içi olarak düzenlenen sergi, bu sene Küçükçekmece Belediyesi ve Macar Kültür Merkezi is birligiyle hayata geçirildi. Tuna Nehri Kiyisi’nda, sanatseverleri zaman yolculuguna çikartan sergiye Macaristan Baskonsolosu Lszl Keller, Macar Kültür Merkezi Müdürü Dr. Gbor Fodor ile Kültür ve Sosyal Isleri Müdürü Güney Özkilinç katildi.

Sergi, Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde bugün itibariyla açildi. Sergi toplam 80 fotograftan olusuyor.

“Buraya memnuniyetle geldik”

Küçükçekmece Belediyesi’yle daha çok is birligi kurmak istedigini ifade eden Macaristan Baskonsolosu Lszl Keller, “Macar kültür, Macar tarihini göstermeye çalisiyoruz. O yüzden bu firsata çok sevindik. Istanbul merkezinde çok sergiler yaptik ama Küçükçekmece, merkezden biraz uzaktadir. Macar kültürünü göstermek için bizim için firsat. O yüzden buraya memnuniyetle geldik. Bu is birliginden sonra ikinci üçüncü adimda da olur” dedi.



“Tuna’nin suyu olaydim, Karadeniz’e döküleydim”

Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi’nin önemli bir isi çikmasi nedeniyle etkinlige katilamadigini ve sevgilerini, selamlarini ilettigini söyleyen Sosyal Isleri Müdürü Güney Özkilinç, “Tuna Nehri on ülkeden geçiyor. Ve bu on ülke ve son yüzyilin Tuna Nehri Kiyisi’nda yasanmis olaylarina ev sahipligi yapiyoruz Macar Kültür Merkezi ile birlikte Küçükçekmece Belediyesi olarak. Zaten Macaristan ve Türkiye arasinda tarihe dayanan bir dostluk bir birlik var. Dillerimiz bile ayni ailedendir. Bu sergi bir baslangiç aslinda, fotograf sergisi ile basliyoruz, önümüzdeki baska organizasyonlarda baska festivallerde yine ortak isler yapmaya çalisacagiz. Sairin dedigi gibi, ‘Tuna’nin suyu olaydim, Karadeniz’e döküleydim’ seklinde dizelerle anlatir Tuna’yi. Biz de bugün fotograflarla anlatilan Tuna’nin Avrupa Birligi Projesi dahilinde kültürel, kültürler arasi köprü, kültürler arasi iletisim projesi kapsaminda Macar Kültür Merkezi ile agirlamaktan belediye olarak çok memnunuz. Baska ülkelerle bu tür organizasyonlari gelistirmek, yapmak o kültürleri daha yakindan tanimamizi, onlarin da bizleri daha yakindan taniyacagi için çok önemli” açiklamasinda bulundu.

“Tuna-Tarihle Akan Nehir” sergisi 30 Temmuz’a kadar sanatseverlere kapilarini açik tutacak.
Kaynak: İHA