Kiliçdaroglu Iktidar Olamamalari Konusunda Özelestiri Yapti Açiklamasi 'Kabahat Vatandasta Degil, Bizde'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partilerinin iktidar olamamasi konusunda yapilan elestirileri kabul ettigini belirterek, “Sen vatandasin yanina gittin, çayini kahvesini içtin, derdini dinledin, ayagina gittin de sana oy mu vermedi. Oturdun Ankara’da, tumturakli laflar ettin. ‘Niye oyumuz artmiyor?’ Artmaz kardesim” dedi.

Kiliçdaroglu Iktidar Olamamalari Konusunda Özelestiri Yapti Açiklamasi 'Kabahat Vatandasta Degil, Bizde'


CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Samsun Büyüksehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde muhtarlar, esnaf, kanaat önderleri ve oda baskanlari ile bir araya geldi. Toplantida konusan Kiliçdaroglu, yillardir iktidara gelememeleri konusundaki elestirileri kabul ettigini belirtti.

Kiliçdaroglu, “‘Efendim bugüne kadar CHP iktidar olmadi’ elestirisi yapiliyor. Dogrudur. Kabahat vatandasta degil, bizde kardesim. Sen vatandasin yanina gittin, çayini kahvesini içtin, derdini dinledin, ayagina gittin de sana oy mu vermedi. Oturdun Ankara’da tumturakli laflar ettin. ‘Niye oyumuz artmiyor?’ Artmaz kardesim. Simdi geziyorum. Mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak, esnafti, kapiciydi, apartman görevlisiydi, sofördü, sanayiciydi, tüccardi her bir sosyal kimligin sorunlarina egiliyorum. O sorunlari çözmek benim boynumun borcudur” diye konustu.



“Belediye baskanlarima seçildigin gün gögsündeki alti oku çikaracaksin dedim”

Belediyelerdeki yönetim anlayislarindan da bahseden CHP lideri Kiliçdaroglu, sunlari söyledi:

“Kendi belediye baskanlarima da söyledim. Baskan seçildigin gün gögsündeki alti oku çikaracaksin dedim. Sen artik herkesin belediye baskanisin. Hiçbir vatandas arasinda oy verdi, vermedi herkesi kucaklayacaksin. Herkese esit davranacaksin. Eger bir mahallede aç kisiler varsa oraya pozitif ayrimcilik yapacaksiniz. Senin yönettigin bir beldede bir çocuk yataga aç giriyorsa o gece uyumayacaksin kardesim. O çocugun önce karnini doyuracaksin. Biz bunu Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Ittifakin varlik nedeni de o. Demokrasiyi beraber birlikte yeniden insa edecegiz. Huzur içinde yasayacagiz”

Toplanti, Kemal Kiliçdaroglu’nun konusmasinin ardindan basina kapali olarak soru-cevap kismiyla devam etti.
Kaynak: İHA